23.8.2013 17:08

Κατεβάζουν ιδέες για τη Δασκαλόπετρα

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Μια μικρή ακτίνα φωτός αχνοφαίνεται στον ορίζοντα για εκείνους που έχουν εμπνευστεί τη μεταμόρφωση του αρχαιολογικού χώρου της Δασκαλόπετρας και τη μετατροπή του σε Κέντρο Ομηρικής Προβολής.

Όπως εξήγησε στον «π» ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Ν. Νύκτας, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να προκηρυχθεί η μελέτη ιδεών για τη διαμόρφωση του κτιρίου της Δασκαλόπετρας.

Όσοι πιστοί προσέλθετε

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες αναμένεται να ανακοινωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εκπόνηση των μελετών- προτάσεων που θα κατατεθούν για τη διαμόρφωση κι αξιοποίηση του κτιρίου. Επιτροπή θα αξιολογήσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν και θα επιλέξει την καλύτερη προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να προκηρυχθεί η μελέτη του έργου, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται πως το έργο χωρίζεται σε δυο τμήματα, την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής, που έχει ήδη δημοπρατηθεί και περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο λιμενικό καταφύγιο αλιευτικών σκαφών, κατασκευή εξεδρών πρόσβασης στη θάλασσα και έκθεση καϊκιού «Στυλιανός», εργασίες στη «Βρύση του Πασά», κατασκευή παιδικών χαρών κ.λπ. και το δεύτερο μέρος του έργου περιλαμβάνει τις παρεμβάσεις στο κτίσμα και τη μελλοντική του χρήση ως Κέντρο Ομηρικής Παράδοσης.

Ωστόσο οι ρυθμοί εξέλιξης του έργου δεν είναι καθόλου ικανοποιητικοί, ενάμιση χρόνο μετά, έχει προχωρήσει μόλις ένα βήμα ενώ μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης και την έναρξη των εργασιών είναι άγνωστο πόσο χρονικό διάστημα θα περάσει με οποιαδήποτε πρόβλεψη να είναι επισφαλής.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ