4.11.2015 11:17

Κατέβασαν ρολά στο Δημαρχείο Χίου [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Χίου και 4ωρη στάση εργασίας προχώρησαν στις 10 το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στον Δήμο στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου μέσα από το οποίο, σύμφωνα με τους ίδιους, προβλέπεται η διάλυση υπηρεσιών των ΟΤΑ αλλά και η καταστρατήγηση κεκτημένων ετών στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης.

Όπως ανέφερε στον «π» η πρόεδρος των εργαζομένων στον Δήμο της Χίου Αγγελική Γκιουβέτση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων προωθεί τη διάλυση του συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού των εργαζομένων στους ΟΤΑ μέσα από την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών.

«Μας οδηγούν ολοένα και περισσότερο στην εξαθλίωση και εμάς αλλά και τους συνταξιούχους, κάνοντας πράξη αυτά που επιτάσσει η υπογραφή του τρίτου μνημονίου και που επιβάλλει η Τρόικα. Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και Συγκεντρώσεις θα προετοιμαστεί ο κλάδος μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την απάντησή του στη νέα λαίλαπα των μέτρων», σημείωσε η κ. Γκιουβέτση ενώ προσέθεσε ότι οι εργαζόμενοι στον Δήμο θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέσα από την 24ωρη απεργία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στις 12 Νοεμβρίου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ