17.9.2012 9:22

Κατεβαίνουν από την έδρα οι δικαστές

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 10:00 ΕΩΣ ΤΙΣ 15:00 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 
 «Παραλύουν» όλα τα δικαστήρια της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.
Στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί πανδικαστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών και ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Παράλληλα, οι δικαστές ξεκινούν απο σήμερα πανελλαδικές στάσεις εργασίας (από τις 10 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ.) με παράλληλη αναστολή δημοσίευσης αποφάσεων. Τη συνταύτιση των κινητοποιήσεων τους με αυτές των δικαστών αποφάσισαν σε γενική συνέλευσή τους και τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων. Ομόφωνα, με ψήφισμά τους, οι εισαγγελείς αποφάσισαν την διακοπή των συνεδριάσεων όλων των Ποινικών δικαστηρίων (από τις 10 π.μ. έως 3 μ.μ.) από σήμερα μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2012.
Το διάστημα αυτό, οι εισαγγελείς δεν θα υποβάλλουν εισαγγελικές προτάσεις προς τα δικαστικά συμβούλια (εξαιρούνται οι περιπτώσεις προσωρινά κρατούμενων, υποθέσεις που τίθεται θέμα παραγραφής, κ.λπ.), δεν θα ολοκληρώνουν τις δικογραφίες που είναι στο στάδιο της προδικασίας (ανακρίσεις, κ.λπ.) και δεν θα αρχειοθετούν υποθέσεις.
Ακόμη, σταματούν να εργάζονται πλέον στο σπίτι τους και θα εργάζονται μόνο στις Εισαγγελίες και μέσα στο προβλεπόμενο ωράριο, ενώ σταματούν να ασχολούνται και με εξωδικαστηριακές δραστηριότητες (γήπεδα, κ.λπ.).
Παράλληλα, προανήγγειλαν ότι θα προσφύγουν στο Μισθοδικείο αλλά και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για το ζήτημα της μείωσης των αποδοχών τους, ενώ θα ζητήσουν από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να λάβουν αποφάσεις για τις νέες μειώσεις.
ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ