16.5.2014 16:19

Καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας !

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Την προσπάθεια κατάργησης των  συλλογικών συμβάσεων εργασίας των ναυτικών, μετά την ψήφιση της τροπολογίας σύμφωνα  με την οποία οι επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας θα υπερισχύουν των κλαδικών, κατάγγειλαν με συνέντευξη τύπου οι πρόεδροι των συλλόγων συνταξιούχων ναυτικών Χίου Μ. Ατσίπαπας, Βροντάδου Γ. Μεννής, Συκιάδας Β. Λεοντάρας, Λαγκάδας Κ. Σιδερίδης και ο πρόεδρος του Παγχιακού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού Α. Χατζαλένης.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις και όποια εταιρία θέλει μπορεί να φτιάχνει ένα σωματείο με δικούς της εργαζόμενους, συμφωνεί μαζί τους μισθούς και αυτούς θα λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι στο εξής. Οι τροπολογίες της τελευταίας στιγμής που γίνονται για να βελτιώσουν δήθεν την κατάσταση, δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα ως προς την προστασία του μισθών των ναυτικών, διότι αναφέρονται σε διεθνείς συμβάσεις, με προβλέψεις για τους μισθούς σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από το σημερινό ύψος των απολαβών των ναυτικών», τονίζει ο Μ. Ατσίπαππας

«Αυτό είναι ένα τεράστιο πλήγμα για τους χιλιάδες ναυτικούς  μας, όπως και γιατί τη συνολική οικονομία των νησιών μας καθώς τα εισοδήματα των ναυτικών είναι από τους σημαντικότερους πόρους που τα κρατούν ακόμη όρθια».

Η προσπάθεια δύσκολα θα αποδώσει καρπούς όμως, αφού στα κεντρικά συνδικαλιστικά τους όργανα υπάρχουν  σημαντικές διαφορές απόψεων, που δεν τους επιτρέπουν να καταθέσουν κοινές θέσεις και προτάσεις.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ