23.7.2014 9:32

Κατά της αξιολόγησης με το σύστημα της ποσόστωσης τάχθηκε η ΚΕΔΕ

Την πρόθεση να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της ενδο-αυτοδιοικητικής κινητικότητας, με τη μετακίνηση 2.000 ακόμη υπαλλήλων μεταξύ δήμων, περιφερειών και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, πιστοποίησε η ΚΕΔΕ κατά τη συνεδρίαση της την Τρίτη.

    Όπως σημείωσε ο πρόεδρος Κ. Ασκούνης, το πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό για να καλυφθούν τα διαπιστωμένα κενά. Γι αυτό κάλεσε τους αιρετούς να συμβάλλουν στην υλοποίηση του στόχου, αφού το κέρδος θα είναι πολλαπλό για τους δήμους, την επαρκή στελέχωσή τους και την ομαλή λειτουργία τους, αλλά και για τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα είναι διασφαλισμένοι, καθώς ούτε θα αξιολογηθούν, ούτε φυσικά θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

    Σε ό,τι αφορά στο καίριο ζήτημα της αξιολόγησης, η ΚΕΔΕ αποφάσισε να επαναβεβαιώσει την προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. για άρνηση συμμετοχής των δημοτικών αρχών στο σύστημα της αξιολόγησης μέσω ποσόστωσης. Αιτία για την εκ νέου αποστολή της απόφασης της ΚΕΔΕ στις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ), αποτελεί το έγγραφο που αποστάλθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον Γ.Γ. του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Στεφάνου προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με το οποίο τίθεται προθεσμία προς τις διευθύνσεις για την παράδοση των εκθέσεων αξιολόγησης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ