16.10.2015 15:31

Κατά πλειοψηφία μεταστέγαση [ΒΙΝΤΕΟ]

Η ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΠΕΛΕΓΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Π. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΑ

Στα άκρα για πρώτη φορά μετά την ανάληψη της προεδρίας του Λιμενικού Ταμείου από τον Μ. Μπελέγρη, οδηγήθηκε ο διάλογος εντός της Λιμενικής Επιτροπής για το ζήτημα της μεταστέγασης του φορέα σε άλλο μεγαλύτερο κτίριο στη νότια πλευρά του Λιμένα.

Τα λεγόμενα του Πολύδωρου Λαμπρινούδη περί παραποίησης πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης αλλά και οι αναφορές περί μη σύννομων αποφάσεων προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Μ. Μπελέγρη που μέσα από τη σημερινή συνεδρίαση θέλησε να δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις αλλά κυρίως να ξεκαθαρίσει διαπαντός το ζήτημα.

«Δεν τηρήθηκε η διαδικασία»

Το γαϊτανάκι των καταγγελιών ξετύλιξε ο πρώην Δήμαρχος όταν βλέποντας στον τοπικό Τύπο την πρόσκληση ενδιαφέροντος σε ιδιώτες ώστε να καταθέσουν προσφορά για ακίνητο που διαθέτουν στη νότια πλευρά του Λιμένα, εξέφρασε την άποψη ότι η προηγούμενη απόφαση προέβλεπε ότι θα πρέπει να γίνει απλή διερεύνηση και όχι πρόσκληση ενδιαφέροντος.

«Ακόμα δεν είχαμε αποφασίσει αν το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα έπρεπε να μεταστεγαστεί και είδαμε στις εφημερίδες την πρόσκληση ενδιαφέροντος», ανέφερε ο κ. Λαμπρινούδης φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να πει ότι θα ζητήσει την παραίτηση του Μ. Μπελέγρη εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Άστραψε και βρόντηξε

Το γάντι των δηλώσεων του Π. Λαμπρινούδη, σήκωσε ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, λέγοντας ότι ο μοναδικός σκοπός της πρόκλησης ενδιαφέροντος δεν ήταν η παράκαμψη των διαδικασιών, αλλά η βολιδοσκόπηση των τιμών.

«Για να έχουμε μία βάση συζήτησης, για το αν μπορούμε να προχωρήσουμε στη μεταστέγαση, θα έπρεπε προηγουμένως να ξέρουμε με ποιοι είναι οι επαγγελματίες που ενδιαφέρονται και για ποιο το ποσό της ενοικίασης νέου κτιρίου. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος δεν είναι δεσμευτική για το Λιμενικό Ταμείο», εξήγησε ο ίδιος, λαμβάνοντας εν τέλει το πράσινο φως από τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής προκειμένου να προχωρήσει τη διαδικασία.

Όπως ειπώθηκε, το προς ενοικίαση κτίριο θα πρέπει να είναι στη νότια πλευρά του Λιμένα και να είναι περί τα 300 τ.μ..

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ