19.4.2013 10:15

Καστρομηνάς Gym

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ, ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στη μετατροπή του Καστρομηνά σε έναν πολυχώρο δράσεων και δραστηριοτήτων, αθλητικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και στην ανάδειξη και πλήρη αξιοποίηση του χώρου στοχεύει ο αντιδήμαρχος Π. Στεφάνου.
Προς αυτή την κατεύθυνση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας ο αντιδήμαρχος εισηγείται την κατάθεση πρότασης για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, προκειμένου να δημιουργηθεί Πάρκο Αναψυχής στον Καστρομηνά με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.
Είναι απλώς μία πρόταση, άγνωστο αν θα εγκριθεί ή όχι.  «Στις προθέσεις μας, όπως και στις προθέσεις της ΔΗΚΕΧ, είναι η ανάδειξη κι αξιοποίηση του Καστρομηνά, έστω και με ίδιους πόρους», καταθέτει την εναλλακτική λύση ο αντιδήμαρχος Χίου.

Υπαίθριο Γυμναστήριο

Η εισήγηση αφορά στη διαμόρφωση χώρου άθλησης και περιπάτου κατά τα πρότυπα εκείνων που το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργηθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Στο υπαίθριο γυμναστήριο θα υπάρχουν  όργανα γυμναστικής και οι παρεμβάσεις θα πλαισιώνονται ακόμη από μια παιδική χαρά και ένα υπαίθριο θεατράκι, πάλι για παιδιά, προκειμένου εκεί να διοργανώνονται διάφορες δραστηριότητες. Σε περίπτωση που εγκριθεί η χρηματοδότηση, υπαίθρια γυμναστήρια θα δημιουργηθούν από τη δημοτική αρχή και στο Δημοτικό Κήπο και τα Ταμπάκικα.

Ο συνολικός σχεδιασμός

Ένα τμήμα του Καστρομηνά ζωντανεύει κάθε Σάββατο με τη λειτουργία της αγοράς. Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ακόμη καλύτερα και να παραμείνει ο κόσμος περνώντας ευχάριστα την ώρα του αν λειτουργούσε η καντίνα και αν αναθέτονταν σε ιδιώτη η λειτουργία του αναψυκτηρίου.
Όλα αυτά υπάρχουν στο συνολικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής. «Ο χώρος παραμένει αναξιοποίητος στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ ελάχιστα αξιοποιείται το καλοκαίρι. Θα μπορεί με μια σειρά από παρεμβάσεις να γίνει ένας χώρος αναψυχής για τους δημότες μας, κάτι που λείπει από την πόλη, συμβάλλοντας παράλληλα στα οικονομικά του Δήμου από τα έσοδα που θα προκύψουν από την εκμίσθωση κάποιων χώρων του», κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ