25.9.2015 12:33

Το «Καραβάνι χωρίς σύνορα» ταξιδεύει στα νησιά

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Ξεκινούν από το κέντρο όπου κι εκεί δέχονται τεράστιους πληθυσμούς προσφύγων κι επεκτείνουν τη δράση τους κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στα νησιά.

Ο πολυπολιτισμικός θίασος «ΑΝΑΣΑ»  πραγματοποιεί πολιτιστικό πρόγραμμα σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών με σκοπό την καταπολέμηση των διακρίσεων, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων.

Το πρόγραμμα

Το έργο έχει τον τίτλο «Ένα καραβάνι χωρίς σύνορα», επιδιώκει να στείλει το μήνυμα «Ναι στους πρόσφυγες, Όχι στον πόλεμο» και υλοποιεί ξεκίνησε τη δράση του για τους πρόσφυγες στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στον Ελαιώνα την Πέμπτη.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants.

Διαχειριστής Επιχορήγησης του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Θίασος και εργαστήρια

Ο θίασος που έρχεται τον Νοέμβριο στη Χίο, θα περιλαμβάνει ομάδες κρουστών, τραγουδιού, χορού, εικαστικών, θεάτρου αφήγησης. Θα υλοποιεί τριήμερο πρόγραμμα με εργαστήρια και παράσταση στο τέλος.

Όλες οι ομάδες θα είναι μικτές (Έλληνες και πρόσφυγες) για την αμοιβαία εκμάθηση και διάδοση της γνώσης, την ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου, την ενδυνάμωση, ανάπτυξη ικανοτήτων και ομαλή ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, και την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Η διάρκεια του συγκεκριμένου έργου είναι έξι μήνες από τον φετινό Σεπτέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 και θα υλοποιηθεί σε έξι περιοχές: Λέσβος (Νοέμβριος 2015), Χίος (Νοέμβριος 2015), Σάμος (Δεκέμβριος 2015), Κως (Δεκέμβριος 2015), Ρόδος (Ιανουάριος 2016), Έβρος (Ιανουάριος 2016), Αττική (Νοέμβριος 2015, Δεκέμβριος 2015, Ιανουάριος 2016).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ