16.6.2015 14:56

«Καμπάνες» στους ασυνεπείς ιδιοκτήτες κατοικίδιων [ΒΙΝΤΕΟ]

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΟΥ- ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΩΣ ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα, που ξεκινούν από 300 ευρώ για τις απλές παραβάσεις και φθάνουν μέχρι και τις 10.000 ευρώ για περιπτώσεις βασανισμού ζώου, βρίσκονται πλέον όσοι συμπολίτες μας διαπιστωθεί ότι παραβαίνουν την κείμενη νομοθεσία.

Την πρόθεσή της να επιβάλλει πρόστιμα αλλά και να ελέγξει όσους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων δεν είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την απόκτηση ενός κατοικίδιου, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ η αρμόδια αντιδήμαρχος Β. Ποταμούση. 

«Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τόσο ο Δήμος όσο και οι εθελοντές δεν είναι υποχρεωμένοι να μαζεύουν τα ζώα. Απεναντίας οι υποχρεώσεις τους είναι να στειρώνουν τα ζώα, να τα αποπαρασιτώνουν, να τα εμβολιάζουν και να τα επαναφέρουν στο φυσικό τους περιβάλλον», σημείωσε κ. Ποταμούση.

Το ίδιο κατηγορηματική υπήρξε και ως προς τις ευθύνες των πολιτών που έχουν στην κατοχή τους ένα σκύλο. «Θα πρέπει να τα τσιπάρουμε. Αυτό βοηθάει και τον ίδιο αλλά και τους φορείς όπως ο Δήμος και ο Φιλοζωικός. Πρόστιμα δεν υπάρχουν μόνο για την κακοποίηση ή τον θάνατο ζώων αλλά και όταν ο ιδιοκτήτης του το αμελεί και δεν ξέρει τι κάνει το ζώο του. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στην εφαρμογή της νομοθεσίας και να επιβάλλουμε τα πρόστιμα διότι μόνο από τις εκκλήσεις δεν έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, κυρίως στο θέμα της ευαισθητοποίησης», εξήγησε η ίδια. 

Αναφορικά πάντως με τον τρόπο «αστυνόμευσης» η Β. Ποταμούση ανέφερε ότι αυτό μπορεί είτε να το αναλάβουν δημοτικοί υπάλληλοι, είτε η ίδια η Αστυνομία. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ