10.9.2015 17:25

Καμπανάκια από τον Δήμο Χίου για την κακομεταχείριση ζώων

ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 2.000 ΕΥΡΩ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΔΙΜΗΝΟΥ

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών του Δήμου μπαίνουν οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς αφού οι έλεγχοι επεκτείνονται σταδιακά από το κέντρο της πόλης στις περιαστικές περιοχές και από εκεί στα χωριά του νησιού.

Όπως σημειώνουν στον «π» στελέχη της δημοτικής αρχής στόχος δεν είναι η μαζική επιβολή προστίμων αλλά να γίνει συνείδηση στους δημότες τόσο ο σεβασμός προς τα ζώα όσο και ο σεβασμός προς το περιβάλλον αλλά και τους υπόλοιπους πολίτες.

«Με την επιβολή προστίμων στους ιδιοκτήτες, σκοπός δεν είναι απλά, και μόνο, η είσπραξη χρημάτων. Πρόκειται για ένα τρόπο, να καταλάβουν οι ιδιοκτήτες ότι δεν πρέπει να κακομεταχειρίζονται τα ζώα, ούτε να ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα τους δημόσιους χώρους», σημειώνουν στελέχη της δημοτικής αρχής.

Αναφορικά με την επιβολή των προστίμων ο Δήμος διευκρινίζει ότι τα πρόστιμα είναι το ύστατο μέσο αφού προηγουμένως κάποιος δημότης παρά τις συστάσεις που του γίνονται συνεχίζει να αδιαφορεί.

«Είναι μία ουσιαστική προσπάθεια που μας βοηθάει να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Είναι σαφές ότι αποτελεί πρόοδο για τον πολιτισμό μας και σε τοπικό αλλά και σε γενικότερο επίπεδο», σημειώνουν στελέχη του Δήμου.

Τα πρόστιμα αρχίζουν από 100 ευρώ για τον ιδιοκτήτη που δεν καθαρίζει το σημείο που λερώνει ο σκύλος του και φτάνουν μέχρι τις 30 χιλιάδες ευρώ σε περίπτωση κακοποίησης και βασανισμού των ζώων. 

Να σημειωθεί ότι για τον μήνα Αύγουστο καταβλήθηκαν πρόστιμα 500 ευρώ, ενώ συνολικά, είναι βεβαιωμένο το ποσό, περίπου των 1900 ευρώ για αυτού του είδους τις παραβάσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ