29.4.2022 9:46

Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Χίου για την Πρωτομαγιά

Ο Σύλλογος Γυναικών Χίου καλεί τις εργαζόμενες γυναίκες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, που βιώνουν σκληρά την καθημερινότητά τους, να τιμήσουμε και φέτος την εργατική πρωτομαγιά, δυναμώνοντας τον αγώνα για τα δικαιώματά μας.

Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μέτρα υγεία και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, ολόπλευρη κοινωνική προστασία της μητρότητας. Μόνο με συλλογικό αγώνα μπορούμε να αντιπαλέψουμε την πολιτική που λογαριάζει τις ζωές μας με τη λογική του κόστους για το κράτος και με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. 

Μετατρέπουμε το θυμό και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση και αγώνα. 

Καθημερινά βιώνουμε τα δύο εναλλασσόμενα πρόσωπα της σύγχρονης βαρβαρότητας: 

  • πότε της “ειρήνης με το πιστόλι στο κρόταφο”, που μας καταδικάζει στην ανασφάλεια, στη φτώχεια, στη ζωή – λάστιχο με τα σπαστά και ακανόνιστα ωράρια, στην ακρίβεια 
  • πότε της βαρβαρότητας του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της προσφυγιάς.

Ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε. Με τη συλλογική μας οργάνωση μπορούμε να αντιπαλέψουμε την πολιτική που λογαριάζει τις ζωές μας με τη λογική του “κόστους” για το κράτος και με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

Εδώ και χρόνια, οι κυβερνήσεις ξοδεύουν δισεκατομμύρια ευρώ για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και χαρίζουν φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές και επιχειρηματικούς ομίλους. Σ’ εμάς φορτώνουν τις μειώσεις μισθών, συντάξεων. Να σταματήσουν οι υπέρογκες δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς και να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία του εφοπλιστικού και επιχειρηματικού κεφαλαίου που τους χαρίζονται δισεκατομμύρια ευρώ από φοροαπαλλαγές.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που σε συνέχεια από τις προηγούμενες μας εμπλέκει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και στη ΡΩΣΙΑ από την άλλη, με θύματα τον Ουκρανικό λαό.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις Αμερικανο ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις.
  • Να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας.
  • Καμία εργαζόμενη και κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, πάνω από το ύψος του πληθωρισμού
  • Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
  • Κατάργηση όλων των φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Διαγραφή χρεών. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και της ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία των Νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
  • Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ