27.4.2022 7:33

Κάλεσμα των συνταξιούχων ΕΦΚΑ για κινητοποίηση την Κυριακή 1η Μαΐου στην πλατεία Βουνακίου

Ο φετινός εορτασμός  της πρωτομαγιάς ,πρέπει να είναι σταθμός  για τη συνέχιση των αγώνων του συνταξιουχικού κινήματος,ενάντια στην ακρίβεια,που κατατρώει τις πενιχρές συντάξεις μας,για ουσιαστικές αυξήσεις και μέτρα στήριξης του εισοδήματός μας.Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις τραγικές επιπτώσεις του ,που πληρώνει η λαϊκή οικογένεια.Οπως έχουμε πληρώσει με χίλιους τρόπους προηγούμενα το κόστος της οικονομικής κρίσης ,της πανδημίας,της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Το Δ.Σ του σωματείου μας καλεί όλους τους συνταξιούχους να δώσουν αγωνιστικό παρόν την ΚΥΡΙΑΚΗ 1η  του ΜΑΗ στην πλατεία Βουνακίου στις 10.30 π.μ

Διεκδικούμε τώρα

-Αυξήσεις  σε όλες τις συντάξεις ,να αποδοθούν τα πληρωμένα δώρα μας,τα αναδρομικά ,το νομοθετημένο  0.5 % του ΑΕΠ για τα έτη 2020-2021.Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας,να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται ,να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

-Να γίνει άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία ,να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει.Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

-Να καταργηθεί η αντεργατική –αντιλαϊκή –αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.

Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και κάθε ανάμειξη στο αιματοκύλισμα των λαών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ