5.2.2014 12:35

Καλαμωτή, νόστιμη γη

OΙ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ALPHA

Την τιμητική της είχε η Καλαμωτή την περασμένη Κυριακή. Όλο το χωριό ντύθηκε τα γιορτινά του και συμμετείχε στα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου της εκπομπής «Νόστιμη γη» που παρουσιάζει ο σεφ Βασίλης Καλλίδης.                              
Οι γευσιγνωστικές και πολιτιστικές νοστιμιές της Χίου θα προβληθούν την 1η Μαρτίου από την Τηλεόραση του alpha.
Το γλέντι στήθηκε στην κάτω πλατεία του χωριού, στην Αγία Παρασκευή, με νοστιμότατα εδέσματα που μαγείρεψαν με μεράκι και περίσσια τέχνη οι νοικοκυρές του χωριού. Ο σεφ. Βασίλης Καλλίδης στο τέλος της εκδήλωσης συναγωνίστηκε την τέχνη των γυναικών του χωριού φτιάχνοντας ένα γλυκό από μαστίχα.
Το κέφι άναψε με την ορχήστρα των Πούπαλων και το χορό έσυραν τα χορευτικά συγκροτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Καλαμωτής, Νενήτων, Πυργίου, Αρμολίων, Μεστών με την αθρόα συμμετοχή των παρευρισκόμενων
Η εκδήλωση αυτή ήταν η κατάληξη του οδοιπορικού του Καλλίδη στη Χίο, που περιείχε πολλά γυρίσματα σε χωριά και στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών, στο εργοστάσιο της Medittera και στο κατάστημα Mastiha shop.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ