5.1.2022 7:51

Και οι Χιώτες λογιστές ενώνουν τη φωνή τους ενάντια της δομής του Θόλους

Η Χιακή κοινωνία έχει σηκώσει το βάρος του προσφυγικού-μεταναστευτικού  ζητήματος  τα τελευταία χρόνια. Ένα βάρος που δεν της αναλογεί και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντισταθμιστεί με κεκτημένα δικαιώματα (βλ. μειωμένος ΦΠΑ) ή με «έργα» και «παροχές» τα οποία θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε μια ακριτική και νησιωτική περιοχή όπως η Χίος, όπου η ανάπτυξη της οικονομίας, των επιχειρήσεων, της απασχόλησης και τελικά η συγκράτηση του ντόπιου πληθυσμού θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο από την εκάστοτε κυβέρνηση και όχι η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και «εμφυλιακών» συγκρούσεων όπως αυτές που ζήσαμε τον Φεβρουάριο του 2020.

Ως πολίτες της χιώτικης κοινωνίας, αλλά και ως υποστηρικτές των τοπικών επιχειρήσεων, θεωρούμε ότι μεγάλες δομές υποδοχής προσφυγών και μεταναστών, με εγκαταστάσεις σε αυτές στοιχείων μόνιμης παραμονής (εξέταση ασύλου, ΠΡΟΚΕΚΑ κλπ) ζημιά προκαλούν στην τοπική κοινωνία και οικονομία σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, παρά πιθανόν κάποια πρόσκαιρα οφέλη που κάποιοι αποκομίζουν. Δεν φανταζόταν κανείς ποτέ ότι η νησιωτικότητα θα αποτελούσε κίνητρο για μετατροπή του τόπου μας σε νησί φυλακή. 

Συντασσόμαστε λοιπόν και μείς με το σύνολο σχεδόν των τοπικών φορέων και στηρίζουμε τις όποιες κινητοποιήσεις γίνουν, εναντίον των σχεδιασμών της κυβέρνησης  και του συμφωνου ΕΕ, Τουρκίας και Ελλάδας που μετατρέπουν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: Θόλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ