4.9.2013 14:25

Ήταν όλοι τους εκεί!

ΜΕ ΓΛΕΝΤΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΜΠΟΥΡΝΙΑ

Για 13η συνεχή χρονιά οι κάτοικοι των οδών Λέσβου και Εσπερίας στις Εργατικές Κατοικίες Μπουρνιά και οι προσκεκλημένοι φίλοι και συγγενείς τους από άλλες περιοχές  αποχεραίτησαν με το καθιερωμένο γλέντι το καλοκαίρι και τους επισκέπτες που αναχώρησαν για τους τόπους τους. Η παρέα διευρύνεται συνεχώς, από Χιώτες και ξένους που έχουν ενσωματωθεί με τον κόσμο της περιοχής.  

Έκλεισαν το δρόμο, έστρωσαν τραπέζια, οι κυράδες κανόνισαν τι θα φέρει η καθεμία και στήθηκε η καθιερωμένη βεγγέρα. Το έθιμο τηρείται με ευλαβική συνέπεια κάθε χρόνο στο  τέλος του Αυγούστου, οι συμμετέχοντες και φέτος έφαγαν, ήπιαν και χόρεψαν με την καρδιά τους.

Το σημαντικότερο είναι ότι στο απουσιολόγιο δεν μπήκε καμία απουσία, ήταν όλοι τους εκεί, όπως και πέρσι. Στο τέλος η ευχή ήταν η ίδια, «καλό χειμώνα και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά, να μη λείπει κανένας!»

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ