27.8.2015 11:07

Ιστορικό βίντεο από τη Χίο του 1967 [ΒΙΝΤΕΟ]

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗ ΜΕΤΑΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Ένα σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από το 1967 έφερε στο φως της δημοσιότητας η Ιερά Μητρόπολη Χίου αξιοποιώντας τα βίντεο του Εθνικού Οπτιακουστικού Αρχείου. Πρόκειται για τη μετακομιδή του σκηνώματος του Αγίου Ισιδώρου από τη Βενετία στον Μητροπολιτικό ναό του νησιού μας.  

Στο βίντεο καταγράφεται άποψη του υπερωκεάνιου «Ρεγγίνα» που μετέφερε το σκήνωμα του Αγίου Ισιδώρου από τη Βενετία στο λιμάνι του Πειραιά. Ο Μητροπολίτης Πειραιά Χρυσόστομος συνοδευόμενος από άλλους ιερείς, στρατιωτικό άγημα και πλήθος κόσμου συνοδεύει το σκήνωμα του Αγίου Ισιδώρου στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Μέσα στον ναό ιερείς και πιστοί προσκυνούν το σκήνωμα. Στρατιωτικά αγήματα και κόσμος έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Χίου. Άνδρες που μεταφέρουν το σκήνωμα αποβιβάζονται από πολεμικό πλοίο στην αποβάθρα και το ιερό λείψανο καταλήγει με πομπή στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Βικτόρων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ