22.11.2012 9:59

Ισχυρές προσωπικότητες υποψήφιες για το Συμβούλιο Διοίκησης

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΚΔΗΛΩΣΑΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΩΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η πληθώρα των υποψηφιοτήτων αφενός και οι ελλείψεις στη δυνατότητα εξέτασης βιογραφικών και τίλων σπουδών των υποψηφίων αφετέρου, δεν επέτρεψαν την επιλογή των 6 εξωτερικών μελών που θα μετάσχουν στο νέο Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπως προβλέπει ο νέος κανονισμός.
Οι αρχικές 12 υποψηφιότητες έγιναν τελικά 11 (αποχώρησε ο καθ. Νίκος Δαλέζιος), ωστόσο το Εσωτερικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου που είναι υπεύθυνο για την επιλογή των 6 Εξωτερικών Μελών, δεν κατάφερε να αξιολογήσει εντός των χρονικών προθεσμιών τα έγγραφα των υποψηφίων και έτσι ζήτησε τη συνδρομή του Υπ. Παιδείας, με τη διαδικασία να μεταφέρεται για λίγο αργότερα.
Δυνατές υποψηφιότητες
Σύμφωνα με το Νέο Νόμο, το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου αποτελείται από 15 άτομα, μεταξύ των οποίων προβλέπονται και 6 εξωτερικά μέλη. Για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αίτηση υπέβαλαν καθηγητές πανεπιστημίων τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, με σημαντική συγγραφική και ερευνητική παρουσία, καθώς και ένας πρώην Εισαγγελέα που επίσης εκδήλωσε ενδιαφέρον συμμετοχής στη διαδικασία.
Αναλυτικά, υποψηφιότητα κατέθεσαν οι:
- Ελευθερίου Αναστάσιος, Ομότιμος Καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. τ. Διευθυντής ΙΘΑΒΙΚ.
- Ντούνας Κώστας, Διευθυντής Ερευνών ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ.
- Ζαννής Βασίλης, Καθηγητής Βιοχημείας και Ιατρικής Πανεπιστημίου Βοστώνης.
- Καράνης Παναγιώτης, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστήμιο Κολωνίας.
- Αρχοντίδου-Αργύρη Αγλαία, Αρχαιολόγος, Επίτιμη Διευθύντρια Κ’ ΕΠΚΑ, Διευθύντρια του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών.
- Οικονομόπουλος Αριστείδης, Ομότιμος Καθηγητής Εντομολογίας, Τμήματος Βιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης.
- Χαλκιώτης Δημήτρης, Δρ. Οικονομικών της Εκπαίδευσης, Σύμβουλος Ανοικτού Πανεπιστημίου, τ. Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
- Ζούρος Ελευθέριος, Ομότιμος Καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, τ. Διευθυντής ΙΘΑΒΙΚ.
- Ασαριώτη Ρεγγίνα, Δρ. Νομικής Σχολής Παν/μιου Αμβούργου, Διευθύντρια Τμήματος Πολιτικής και Νομοθεσίας UNCTAD.
- Μαρκής Βασίλειος , Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ.
- Τσερνόγλου Δημήτριος, τ. Καθηγητής Βιοχημείας στα Πανεπιστήμια La Sapienza – Ρώμη και Wayne State University – Detroit – ΗΠΑ.
Άνθρωποι της περιοχής
Οι περισσότερες από τις υποψηφιότητες έχουν σχέση με την περιοχή του Βορείου Αιγαίου. Πέρα δηλαδή από γνωστά ονόματα, όπως η κ. Αρχοντίδου, ή ο κ. Χαλκιώτης, ενδιαφέρουσα είναι η περίπτωση του Χιώτη καθηγητή  Βιοχημείας και Ιατρικής στη Βοστώνη Ζαννή Βασίλη, του Μυτιληνιού τ. Εισαγγελέα Μακρή (ήταν Εισαγγελέας στη δίκη της 17Νοέμβρη), όπως και του τ. Καθηγητή κ. Δ. Τσερνόγλου, επίσης Μυτιληνιού, που διατέλεσε επί μακρόν καθηγητής στη Ρώμη.
Η τελική επιλογή των 6 εξωτερικών μελών θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ