21.11.2014 14:45

Ήρθε και ξεσηκώνει [VIDEO]

- «ΔΕΝΕΙ» COCKTAIL ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Διακοσμημένο με βασικά στοιχεία που παραπέμπουν στην πρότερη μορφή του, την Ιωνική Τράπεζα, με θυρίδες, θησαυροφυλάκια, πίνακες ισοτιμίας και βιβλιαράκια καταθέσεων για τους λογαριασμούς, το Banko  ανοίγει σήμερα την πόρτα του ξεκινώντας μια νέα σελίδα στο βιβλίο της χιώτικης γεύσης, γαστρονομίας και διασκέδασης.

Banko;

Ένας χώρος που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή γιατί έχει πάνω από όλα προσωπικότητα και στιλ, αυτό είναι το Banko. Ένας χώρος στον οποίο η λεπτομέρεια είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά, αυτό είναι το Banko bar restaurant. Οι Στέλιος και Δημήτρης Γεωργούλης και ο Κ. Σπανολιός, έβαλαν τον καλύτερο τους εαυτό και το αποτέλεσμα σίγουρα είναι πολλά επίπεδα πάνω από  όσα μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει στο χώρο της εστίασης.

Εν αρχή είναι η κουζίνα

Το μενού έχει επιμεληθεί εξ ολοκλήρου ο σεφ Γιάννης Μάργαρης που από την Κρήτη βρέθηκε στη Χίο να «στήνει» στην κυριολεξία την κουζίνα του BANKO. Τον Γ. Μάργαρη συναντήσαμε λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας πορείας του Banko.

Ο διάσημος σεφ όπως εξήγησε στον «π»  θεώρησε πρόκληση την παρουσία του στο νησί και στο Βanko.

«Τα παιδιά είχαν ένα όραμα, να κάνουν κάτι το οποίο έλειπε από το νησί, να κάνουν κάτι πιο δημιουργικό, χωρίς αν είναι ανταγωνιστικό στα άλλα καταστήματα που βρίσκονται στο νησί. Θα είναι δημιουργική κουζίνα, μεσογειακή, η οποία θα απευθύνετε σε όλο τον κόσμο με γεύσεις που θα είναι βατές από όλους», είπε χαρακτηριστικά.

Με τον όρο δημιουργική κουζίνα, όπως εξήγησε ο κ. Μάργαρης δε σημαίνει ότι είναι μια κουζίνα για λίγους. Ο ίδιος μάλιστα ερεύνησε τι αρέσει στους Χιώτες και τροποποίησε ανάλογα το μενού του, προσθέτοντας και χιώτικες πρώτες ύλες όπως το μαστέλο, η κοπανιστή, για την οποία μίλησε με τα καλύτερα λόγια, αλλά και η μαστίχα.

«Στόχος μου είναι να κερδίσω την εμπιστοσύνη σας και μετά να εξελίσσουμε το φαγητό με βάση τη μεσογειακή κουζίνα».

Το φαγητό συνοδεύεται από πλούσια κάβα με κρασιά τα οποία έχουν επιλέξει οι ιδιοκτήτες του καταστήματος ένα προς ένα.

Πέρα από τη μαγειρική ο συνεργάτης του κ. Μάργαρη, Σ. Εμπειρίδης έχει επιμεληθεί τις γλυκές απολαύσεις του banko για να ολοκληρωθεί από όλες τις απόψεις το  μενού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ