21.5.2015 20:13

Ήρθε για να μας γνωρίσει τη Χίο

Η POINT TOURS ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΕΚΔΡΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ

Το κενό της οργανωμένης γνωριμίας με τον τόπο μας είναι διαπιστωμένο από όλους τους ενασχολούμενους με τον τουρισμό. Τα μικρά τουριστικά μεγέθη του νησιού ωστόσο λειτουργούσαν πάντα ως ανασχετικός παράγοντας μιας ομαδικής επαφής με τη Χίο εκτός των τειχών της πρωτεύουσας.

Η point tours απλώνει σταδιακά το σχεδιασμό της και αναλαμβάνει το ρίσκο πραγματοποίησης τουλάχιστον 30 εκδρομικών περιηγήσεων μέσα στη θερινή περίοδο για όσους δεν διαθέτουν μέσο μεταφοράς ή όσους αναζητούν τη γνώση ενός πρακτορείου τουρισμού για να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο μας.

«Δεν νοιώθουμε ότι είναι μια κίνηση ανταγωνιστική για το υπόλοιπο αντικείμενο του γραφείου μας. Ο τουρισμός σε έναν τόπο αναπτύσσεται μόνο με αθροιστικές συλλογιστικές. Ψηφίδα – ψηφίδα δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο κάδρο επιλογών για τον επισκέπτη ενός τόπου κι εκείνος πια καλείται να κάνει τις ατομικές του», εξηγεί την απόφαση ο Στ. Μούνδρος, ιδιοκτήτης της point tours.

Τα δρομολόγια

Το ρίσκο γίνεται μεγαλύτερο γιατί η point tours δεν διαθέτει ιδιόκτητο στόλο λεωφορείων. Μισθώνει τα οχήματα κι αναλαμβάνει η ίδια την ευθύνη της περιήγησης στο νησί.

Οι 30 εκδρομές, ανά 10 σε βόρεια, κεντρική και νότια Χίο, ξεκινούν από τα τέλη Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ανάλογα δε τη ζήτηση ο αριθμός τους μπορεί να επεκταθεί, αν απαιτηθεί.

  • η εκδρομή στη βόρεια «φυσική» Χίο προγραμματίζεται κάθε Πέμπτη και περιλαμβάνει επίσκεψη στη Μονή Μουνδών, τη Βολισσό και τα οινοποιεία της Αμανής με κατάληξη το Άγιο Γάλας.
  • η εκδρομή στην κεντρική «ιστορική» Χίο ορίζεται κάθε Παρασκευή και γνωρίζει στους επισκέπτες τη Νέα Μονή, τον Ανάβατο και τα Αυγώνυμα, με κατάληξη το Λιθί, όπου υπάρχει και η δυνατότητα μπάνιου.
  • η εκδρομή στη νότια Χίο της μαστίχας προβλέπεται κάθε Σάββατο και κάνει στάσεις σε Αρμόλια, Πυργί, Μεστά, με κατάληξη τον Εμπορειό με δυνατότητα στους συμμετέχοντες να απολαύσουν τα Μαύρα Βόλια.

Διευκολύνσεις

Σημαντικό στοιχείο ότι οι επισκέπτες του νησιού μπορούν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο απευθείας από το ξενοδοχείο τους, καθώς εκείνο θα διέρχεται από τα βασικότερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της πρωτεύουσας και του Καρφά.

«Ταυτόχρονα παρέχουμε διπλή επιλογή στον εκδρομέα. Μπορεί να επιλέξει ένα πακέτο οικονομικά πιο συντηρητικό, με αυτονομία στην επιλογή του φαγητού στο σημείο που καθορίζεται από το δρομολόγιο κι ένα άλλο πιο ενισχυμένο, που περιλαμβάνει τη σίτιση του, σε τιμές και ποιότητα διασφαλισμένες από την pointtours», προσθέτει ο Στ. Μούνδρος.

Στη διαδρομή θα υπάρχει και ξενόγλωσσος συνοδός του γραφείου για να διευκολύνει κάθε αίτημα των εκδρομέων.

Κρατήσεις για τα δρομολόγια γίνονται στα νέα γραφεία της point (Τσιτσεκλή 2 & Νεωρείων, απέναντι απ’ την αποβάθρα του λιμανιού), στο τηλέφωνο 2271306724 ή στο www.travel2chios.gr ενώ συνολικά θα υπάρχουν περίπου 30 σημεία προώθησης, αγοράς και κράτησης εισιτηρίου σε ταξιδιωτικά γραφεία, ξενοδοχεία και καταλύματα. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ