10.10.2014 11:37

Ηρωική η μορφή του Π. Καρασούλη

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Το ύστατο χαίρε στον μεγάλο αντιστασιακό Π. Καρασούλη απευθύνει δια μηνύματος της και η ΤΕ Χίου  του ΚΚΕ Αναλυτικά αναφέρει:
"Ένα από τα τελευταία διαλεχτά παιδιά της Εθνικής Αντίστασης, ο Παναγιώτης Καρασούλης πλήρης ημερών στο μακρινό Βανκούβερ του Καναδά, έφυγε στο μακρινό ταξίδι της αιωνιότητας.
Πρόλαβε με τη ζωή, τη δράση, την αγωνιστικότητα, τον πατριωτισμό και την αγάπη  του για τη Χίο να γράψει μια απ' τις πιο ένδοξες ιστορικές σελίδες στην αντίσταση του νησιού μας, ενάντια στο γερμανό, φασίστα, καταχτητή. Απόφοιτος της σχολής των τριατατικών Τ.Τ.Τ. στην Αθήνα, τηλεγραφητής διέφυγε στη Μέση Ανατολή το 1942 και το Γενάρη του 1944 με τον έφεδρο ανθυπολοχαγό Ιάσωνα Καλαμπόκα επέστρεψε στη Χίο, εντάχθηκε στο ΕΑΜ και συμμετείχε στη συλλογή κι αποστολή πληροφοριών στο συμμαχικό στρατηγείο στο Κάιρο. Από τον ασύρματό του έφυγε το τηλεγράφημα της Ν.Ε. Χίου του ΕΑΜ για την απελευθέρωση της Χίου από τους γερμανούς και την ανάληψη της εξουσίας από το ΕΑΜ.
Πολύτιμο είναι επίσης και το συγγραφικό του έργο, που αποτελεί σεμνή παρακαταθήκη κι ιστορικό ντοκουμέντο για τη δράση και τους αγώνες του ΕΑΜ στη Χίο και τη δική του συμμετοχή.
Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ εκφράζει τα βαθιά συλληπητήριά της στην οικογένεια  και προσωπικά στην κόρη του Σοφία, για την ηρωική μορφή και δράση του πατέρα της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΣΟΥΛΗ, που η ζωή κι οι αγώνες του έχουν χαράξει την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης στη Χίο με χρυσά γράμματα.
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ"

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ