4.1.2017 16:37

Ήπια παρέμβαση με ολοκλήρωση στο τέλος του 2018 [ΒΙΝΤΕΟ]

Στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2018 θα ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης των χερσαίων τειχών του κάστρου της Χίου, οι οποίες άρχισαν πριν από λίγες μέρες.

Οι αρχιτεκτονικές επεμβάσεις του σημαντικού έργου, το οποίο θα εμπλουτίσει την παραδοσιακή εικόνα του κέντρου της πόλης, περιλαμβάνουν  την επισκευή των τειχών από τον προμαχώνα Α στην κεντρική πύλη  Porta Maggiore  έως και τον προμαχώνα Γ’ στην διασταύρωση των οδών Δημοκρατίας και Μαρτύρων  πριν το Εργατικό Κέντρο.

Οι αποκαταστάσεις θα  είναι ήπιες και  δεν περιλαμβάνουν προσθήκες  τμημάτων που έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά. Σε επόμενες φάσεις οι αναπλάσεις θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα  δυτικά και βόρεια χερσαία τμήματα του τείχους.

Το έργο είναι δημοτικό, η αδειοδότηση, η έγκριση από το ΚΑΣ και η μελέτη είχαν εξασφαλισθεί από τη δημοτική αρχή Λαμπρινούδη. Οι εργασίες εκτελούνται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου, το κόστος των εργασιών ανέρχεται στις  800.000 ευρώ και η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί από το νέο ΕΣΠΑ.

Άλλα δύο έργα

Η Τεχνική Yπηρεσία της Αρχαιολογίας επισκευάζει ταυτόχρονα τις μαρμάρινες πλάκες  του δαπέδου της εκκλησίας της Νέας Μονής και την  εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον οικισμό του Αγ. Γεωργίου Συκούση.

Για τα έργα μας ενημερώνει η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου κ. Όλγα Βάσση στο video που ακολουθεί. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ