Κοινωνία

21/6/15 11:05

τελ. ενημ.: 21/6/15 11:05

ΙΚΑ: «Εξασφαλισμένες οι συντάξεις, θα πληρωθούν την ημέρα που πρέπει να πληρωθούν»

Ο διοικητής του ΙΚΑ, Γ. Θεωνάς, απέκλεισε την Κυριακή το ενδεχόμενο μειωμένης καταβολής των συντάξεων τον Ιούνιο, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο».

Μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακό" και ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, που ανέφερε ότι οι μισθοί του Δημοσίου και οι συντάξεις θα αποδοθούν μειωμένες τον Ιούνιο καθώς έχουν καταρρεύσει τα έσοδα, ο κ. Θεωνάς απάντησε: "Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο". Υποστήριξε, δε, πως "οι γερμανικές εφημερίδες κάνουν τη δική τους πολιτική".

"Οι συντάξεις είναι εξασφαλισμένες ότι θα πληρωθούν την ημέρα που πρέπει να πληρωθούν", διαβεβαίωσε ο διοικητής του ΙΚΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου στην ίδια εκπομπή. "Τα αποκλείω σε κάθε περίπτωση", ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος και υπενθύμισε ότι υπάρχουν επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του κ. Μάρδα.

Σημειώνεται ότι στο σχετικό δημοσίευμα της FAZ, το οποίο επικαλείται μετρήσεις των δανειστών, αναφέρεται πως η μειωμένη καταβολή μισθών και συντάξεων θα γίνει ανεξάρτητα από την απόφαση που θα υπάρξει ή όχι τη Δευτέρα.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση