9.9.2015 18:36

Ηarvard Medical School…Καλαμωτής

ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΧΙΟ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ - ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ANGELO VOLANTES

Διακρίνεται  διεθνώς για τους αγώνες υποστήριξης των δικαιωμάτων των ασθενών, ασκεί την Παθολογία στο Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη και  ανήκει στο επιστημονικό προσωπικό του  Harvard Medical School.

Ο ομογενής  Παθολόγος  γιατρός - ερευνητής Angelo Volantes κατάγεται από την Καλαμωτή, είναι γιός της Ρούλας Βιτέλλα και του Μανιάτη Θεόδωρου Βολιανίτη.

Παράλληλα ασχολείται επιτυχημένα  με τη συγγραφή ιατρικών βιβλίων. Στη  νέα του συγγραφική εργασία "The Conversation: A Revolutionary Plan for End-of-Life Care", παρουσιάζει μεθόδους με τις οποίες οι άνθρωποι μπορούν να αποκτήσουν τη γνώση και τη δυνατότητα  να επιλέξουν τη σωστή ιατρική φροντίδα, την κατάλληλη στιγμή και με τους δικούς τους όρους.

Εφαρμογές

Είναι  συνιδρυτής και πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Advance Care Planning  (ΑΚΕ) Decisions, στο οποίο  εφαρμόζει συστήματα και τεχνολογίες για τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας που παρέχεται στους ασθενείς στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.  Στη  νέα του συγγραφική εργασία "The Conversation: A Revolutionary Plan for End-of-Life Care", παρουσιάζει μεθόδους με τις οποίες οι άνθρωποι μπορούν να αποκτήσουν τη γνώση και τη δυνατότητα  να επιλέξουν τη σωστή ιατρική φροντίδα, την κατάλληλη στιγμή και με τους δικούς τους όρους.

Μικρό ιστορικό

Ο Angelo  Volantes  γεννήθηκε και μεγάλωσε  στο Μπρούκλιν της Ν. Υόρκης και μαθήτευσε στα παγκοσμίου φήμης Πανεπιστήμια  Harvard, Yale  και  Pennsylvania. Διδάσκει σε πολλά ανώτατα  εκπαιδευτικά ιδρύματα και ζει στη Μασαχουσέτη με την επίσης γιατρό ερευνήτρια  σύζυγο του Aretha Delight Davis  και τις δύο κόρες τους.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του www.angelovolandes.com.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ