Κοινωνία

10/10/16 19:01

τελ. ενημ.: 11/10/16 11:33

Η ζήτηση, φέρνει νωρίτερα τις παραλαβές

ΝΕΑ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΕΥΝΟΙΚΟΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Κατά ένα μήνα νωρίτερα σχεδόν ξεκινά η παραλαβή της  μαστίχας από την Ε.Μ.Χ. Από τη μια οι αυξημένες παραγγελίες από την άλλη η έλλειψη συγκεκριμένης ποσότητας και είδους μαστιχιού σε στοκ από την αποθήκη, οδηγούν τη διοίκηση στη μεταβολή της ημερομηνίας έναρξης παραλαβής μαστίχας φετινής εσοδείας. "Ένας απ τους βασικούς λόγους είναι ότι έχουμε ανάγκη πρώτης ύλης για να καλύψουμε τη ζήτηση" δήλωσε σχετικά στον "π" ο πρόεδρος της Ε.Μ.Χ. Γ. Τούμπος.

 Από τις 17 Οκτωβρίου ξεκινά φέτος η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, την παραλαβή μαστιχιού από τους παραγωγούς, με τον συνήθη τρόπο, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Οι μαστιχοπαραγωγοί μπορούν να τηλεφωνούν στο 22710 21001 (εσ. 4), και 22710 78378 και να κλείνουν ραντεβού για την παράδοση της μαστίχας.

Και νέες τιμές

Παράλληλα για φέτος άλλη μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει τους μαστιχοπαραγωγούς σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του εισοδήματος τους. Πρόκειται για την ένταξη δυο ακόμη κατηγοριών στα τιμολόγια με τα οποία η Ε.Μ.Χ. αγοράζει από αυτούς τη μαστίχα. Συγκεκριμένα ύστερα από τον ποιοτικό έλεγχο για τον καθορισμό τιμής μαστίχας πλέον θα υπάρχει και νέα κατηγορία μεταξύ των 73 ευρώ και των 60 που ίσχυε ως σήμερα. Υπάρχει κι αυτή των 65 ευρώ, έτσι ώστε οι παραγωγοί που είχαν καλύτερης ποιότητας μαστίχι από τα 60 ευρώ αλλά κατώτερο από τα 73, να μπορέσουν να πληρωθούν καλύτερα. Αντίστοιχη μετατροπή έγινε και στην τελευταία κλίμακα από 40 και κάτω που πληρώνονταν με 10 ευρώ. Τώρα υπάρχει και η κατηγορία των 20 ευρώ.

Αναλυτικά οι τιμές που θα ισχύουν είναι οι εξής:

 

 

 

Κατηγορία

 

Εύρος μέτρησης

 

 

 

ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ

 

Α

Εμπορεύσιμη

0-100

85€

Α1

Εμπορεύσιμη

101-200

80

Β

 

Αποδεκτή

 

201-500

77

Β1

501-1000

 

73

Γ

Προς επανακαθαρισμό

1001-1500

65€

Γ1

1501-2200

 

60

Δ

Προς απόσταξη

2201-4000

40€

4000-4500

20€

Ε

Κολλήματα

Οπτικός έλεγχος

 

10€

 

 

Δείτε επίσης