Κοινωνία

23/4/13 19:20

τελ. ενημ.: 23/4/13 19:20

Η μεγάλη κομπίνα με τα φάρμακα

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας και του ΣΔΟΕ με παράλληλες έρευνες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο, για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες παράνομων φαρμάκων και σκευασμάτων εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δέκα άτομα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα, στο οποίο εμπλέκονται γιατροί, εταιρείες, φαρμακεία ακόμη και ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών, έφερνε φάρμακα από την Τουρκία, χωρίς καμία πιστοποίηση, και τα διοχέτευε σε κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Μάλιστα, κάποια μέλη του κυκλώματος εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια για να υποβοηθήσουν εξαγωγές ακριβών φαρμάκων, όπως τα αντικαρκινικά, αλλά και Viagra στη Βουλγαρία και σε άλλες γειτονικές χώρες με κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που δημιουργούσε έλλειψη σημαντικών σκευασμάτων στην ελληνική αγορά.

Συγκεκριμένα, οι δράστες αγόραζαν τα φάρμακα από ελληνικά φαρμακεία και τα εξήγαγαν σε χώρες των Βαλκανίων με τα πλαστά παραστατικά που τους παρέδιδαν υπάλληλοι των φαρμακευτικών εταιρειών.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από τις διωκτικές αρχές.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση