22.6.2012 16:26

Η κρίση πάει και... κατασκήνωση

ΑΜΦΙΒΟΛΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΣΤΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ

Κρίσιμο και για το μέλλον των κατασκηνώσεων στα Σκλαβιά είναι το επόμενο διάστημα, αφού μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται από το υπουργείο Πρόνοιας η απάντηση θετική ή αρνητική για τη λειτουργία τους τη φετινή περίοδο.
Ο Δήμος αιτείται
Ο δήμος Χίου έχει αποστείλει σωρεία εγγράφων στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου με τα οποία ζητά την έγκριση για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων στα Σκλαβιά και την αντίστοιχη χρηματοδότηση ύψους 120.000 ευρώ, αλλά ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση αρμοδίως. Σε τελευταία ενημέρωση που είχε, του γνωστοποιήθηκε ότι τα σχετικά έγγραφα με τις τελικές απαντήεις θα αποσταλλούν στους δήμους μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα.
 
Κακό περσινό προηγούμενο
Το αισιόδοξο σενάριο είναι ότι θα έρθει η θετική απάντηση στο δήμο, οι υπηρεσίες θα συντονιστούν και θα ξεκινήσουν αγώνα δρόμου για την προετοιμασία και οι κατασκηνώσεις θα λειτουργήσουν μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Το απαισιόδοξο κι επικρατέστερο για πολλούς σενάριο είναι ότι από το υπουργείο θα δοθεί αρνητική απάντηση, εντασσόμενη κι αυτή στο πλαίσιο των περικοπών στις δαπάνες και τα Σκλαβιά δε θα λειτουργήσουν ούτε φέτος. Αξίζει να αναφερθεί ότι πέρσι λειτούργησε, λόγω των καθυστερήσεων από την αλλαγή στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας και της διανομής αρμοδιοτήτων κατασκηνωτική περίοδος σε ιδιωτική κατασκήνωση με έξοδα που καλύφθηκαν από το δήμο και δωρεές.
Άλλωστε με τη γενικότερη κατάσταση στο χώρο της πρόνοιας μάλλον οι κατασκηνώσεις για τα παιδιά αποτελούν «παντεσπάνι».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ