29.8.2015 15:08

Η Καθολική Εκκλησία δίπλα στους πρόσφυγες της Χίου

ΔΙΝΕΙ 60.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΜΕΡΣΙΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑ

Την ένταξη της Χίου αλλά και της Μυτιλήνης σε έκτακτο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου η φιλανθρωπική ΜΚΟ της Καθολικής Εκκλησίας «Caritas».

Το Πρόγραμμα, ύψους σε πρώτη φάση 60.000 ευρώ, ξεκινά στις 31 Αυγούστου, στη Χίο (Μερσινίδι), και στις 9 Σεπτεμβρίου στη Μυτιλήνη (Μόρια), και περιλαμβάνει, την παροχή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης (υπνόσακους, υποστρώματα και είδη υγιεινής) σε πρόσφυγες και μετανάστες που καταφθάνουν στα νησιά της Χίου, Μυτιλήνης, και θα διανεμηθούν από τους εθελοντές των Καθολικών ενοριών Χίου και Μυτιλήνης.

Ταυτόχρονα, το Πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού του δικτύου της Κάριτας στην Ελλάδα, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου η μέχρι τώρα παρουσία της Κάριτας ήταν ισχνή.

«Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση αυτού του Έκτακτου Προγράμματος, η διάρκεια του οποίου θα είναι 6 μήνες, οφείλεται στην αλληλεγγύη και την οικονομική στήριξη που έδειξε ολόκληρο το δίκτυο και ιδιαίτερα οι εθνικές Κάριτας της Ισπανίας, Αμερικής, Γερμανίας, Ολλανδίας και Βελγίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εφημέριος των Καθολικών της Χίου π. Λέων Κισκίνης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ