20.5.2015 11:13

Η καρδιά της Χίου χτυπάει στα Λημνιά

ΣΤΙΣ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ TΗΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΧΙΟΥ

Στα βαθιά μπαίνει η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Χίου που παρά τις καθυστερήσεις και τα δυσάρεστα στην επέκταση του λιμενοβραχίονα στον τουριστικό λιμένα των Λημνιών, βάζει στόχο για την πλήρη αξιοποίησή του ήδη από το φετινό Καλοκαίρι.

Μέσα από τρεις κορυφαίες διοργανώσεις η ευρύτερη περιοχή της Βολισσού θα φιλοξενήσει μόνο τον Αύγουστο πάνω από 1600 ιστιοπλόους και 155 σκάφη αναδεικνύοντας τις δυνατότητες αξιοποίησης των Λημνιών ως πόλου έλξης για τον εναλλακτικό τουρισμό.

Οι διοργανώσεις                             

Όπως έκανε γνωστό ο Μ. Μπελέγρης στη χθεσινή Λιμενική Επιτροπή, η αρχή θα γίνει με το Τουρκικό Ράλι Αιγαίου στις 12 Αυγούστου που για δύο ημέρες θα ρίξει άγκυρα στα Λημνιά μεταφέροντας 500 ιστιοπλόους και 35 σκάφη άνω των 15 μέτρων.

Σειρά έχει στις 17 Αυγούστου το North Aegean Crossing με τη συμμετοχή σκαφών από τη Βόρεια Ελλάδα. Τα 30 σκάφη και οι 300 ιστιοπλόοι θα ξεκινήσουν από το Πόρτο Καράς και θα καταλήξουν στα Λημνιά.

Τελευταία διοργάνωση αλλά κορυφαία θα είναι η Aegean Regatta στην οποία φέτος αναμένεται να δηλώσουν συμμετοχή 90 σκάφη και πάνω από 800 ιστιοπλόοι. Τα πρώτα σκάφη θα αρχίσουν να φθάνουν στα Λημνιά από τις 20 Αυγούστου και θα αναχωρήσουν 3 ημέρες αργότερα.

Και εγκαίνια…

Η διοργάνωση της Aegean Regatta θεωρήθηκε ως πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να τελεστούν τα εγκαίνια του Τουριστικού Λιμένα Λημνιών. Έτσι το Λιμενικό Ταμείο αναμένεται να ανακοινώσει κι επίσημα τα εγκαίνια του Λιμένα στις 22 Αυγούστου ημέρα έναρξης της Aegean Regatta αφού εκτός των άλλων θα συμμετέχουν σε αυτή 8 τηλεοπτικά συνεργεία από ολόκληρο τον κόσμο.

Οι υπόλοιπο λιμένες

Από την προσοχή του Λιμενικού ταμείου δεν ξεφεύγουν και τα υπόλοιπα τουριστικά καταφύγια του νησιού. Έτσι αποφασίστηκε η τοποθέτηση πίλαρ σε Λαγκάδα και Αγία Ερμιόνη, ενώ στο Παντουκιός αναμένεται η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στην οποία θα μπορούν να δένουν από 3 έως 5 σκάφη και η οποία τους χειμερινούς μήνες θα μεταφέρεται και θα φυλάσσεται στην περιοχή του Θόλους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ