25.2.2015 15:17

Η καινοτομία αντίδοτο στην κρίση [ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Την κρίση ως μια ευκαιρία αλλά και τις καινοτόμες δράσεις που μπορούν να αναπτύξουν προς όφελος των επιχειρήσεων τους θα μπορέσουν να ανακαλύψουν μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες στο θεματικό πρόγραμμα που οργανώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με τον τίτλο «H σημασία της Καινοτομίας στην Τρέχουσα οικονομική κρίση και η επίδραση της στην οικονομία των ελληνικών νησιών».

«Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει συστηματική ανάλυση και επιστημονική γνώση στη νησιωτική επιχείρηση ώστε να ενισχύσει τη δυνατότητά της να ανταποκριθεί στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον της μέσω από την εισαγωγή της καινοτομίας στην επιχείρηση. Η ελληνική επιχείρηση, το παραγωγικό κύτταρο της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας μας, υφίσταται σοβαρά πλήγματα στον καιρό της κρίσης. Οι αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, η συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος και η κρίση ρευστότητας επαναπροσδιορίζουν εκ βάθρων την καθημερινότητα αλλά και τις προοπτικές της επιχειρηματικότητας, ειδικά στην οικονομική δραστηριότητα της νησιωτικής περιφέρειας. Σ’ αυτό το οικονομικό περιβάλλον, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η ανθεκτικότητα της ελληνικής επιχείρησης στην κρίση, ο επαναπροσδιορισμός της στρατηγικής και η ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς της. Αυτό είναι αναγκαίο όχι μόνο για την ελληνική επιχείρηση, αλλά και για την επίτευξη βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης» ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο εισηγητής του προγράμματος Αρ. Σάμιτας Επιστημονικός Υπεύθυνος,  Αναπλ. Καθηγητής του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 4 Μαρτίου στο ίδρυμα Τσάκος και θα ολοκληρωθούν στις 8 του μήνα κι ανάμεσα στις εργασίες περιλαμβάνεται και ένα στρογγυλό τραπέζι στο οποίο θα συμμετέχουν οι φορείς του τόπου με θέμα την ανάπτυξη.

«Ο κάθε επιχειρηματίας θεωρεί την ιδέα του καινοτόμο. Για μας όμως καινοτομία είναι αυτό που ζητά η αγορά και παρακολουθώντας αυτόν τον κύκλο θα δώσουμε στους Χιώτες επιχειρηματίες τα εργαλεία εκείνα για να βρουν χρηματοδοτικά προγράμματα γιατί τα χρήματα είναι που λείπουν στις μέρες μας», υποστήριξε ο κ. Σάμιτας.

Να σημειωθεί  ότι ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πάνω από 20 επιχειρηματίες να παρακολουθήσουν το σεμινάριο με το πανεπιστήμιο να στοχεύει ακόμη ψηλότερα σε ότι αφορά τις συμμετοχές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ