14.10.2015 10:49

«Η Χίος έχει να προσφέρει στον τουρισμό κρουαζιέρας»

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Μ. ΒΟΥΡΝΟΥ ΣΤΟ 1Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΕΣ ΤΟΥ Ε.Μ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Στη διαμόρφωση πολιτικών και των συμμαχιών που θα ευνοήσουν τη σύνδεση της Χίου με τους τουριστικούς λιμένες και τον κλάδο της, στόχευσε η παρουσία του Μανώλη Βουρνού στο πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο για τουριστικούς λιμένες και μαρίνες που διοργάνωσε το Εργαστήρι Λιμενικών Έργων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Αντικείμενο του συνεδρίου που λήγει σήμερα, είναι η παρουσίαση των σύγχρονων δεδομένων στο χώρο των επιστημών και των τεχνολογιών που σχετίζονται με τις μαρίνες και τις λοιπές λιμενικές εγκαταστάσεις εξυπηρετήσεως σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα και την Κύπρο, την έρευνα, τον σχεδιασμό, την προστασία, την μελέτη, την κατασκευή και την διαχείριση, καθώς επίσης και την προστασία του περιβάλλοντός τους.

Στόχος του είναι η ενημέρωση, η ανταλλαγή απόψεων και η προώθηση της τεχνογνωσίας και πρακτικών στον χώρο των λιμένων και εγκαταστάσεων για σκάφη αναψυχής.

«Η παρουσία της Χίου σε ένα τέτοιου είδους συνέδριο κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου ότι μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις διαμορφώνονται πολιτικές και συμμαχίες που στη συνέχεια κεφαλαιοποιούνται προς όφελος της Χίου», σημείωσε στον «π» ο Μ. Βουρνούς.

Κατά την εισήγησή του ο κ. Βουρνούς εστίασε στις δυνατότητες που προσφέρει η Χίος για τη φιλοξενία τουριστικών σκαφών ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις προοπτικές ανάπτυξης των δύο μεγαλύτερων λιμένων του νησιού αυτόν της Χίου αλλά και των Μεστών.

Στη σημερινή τελευταία ημέρα του συνεδρίου θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μ. Μπελέγρης, ως πρόεδρος του φορέα που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των λιμένων της Χίου.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ