30.5.2012 20:24

"Η Χίος έχει Μητροπολίτη"

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Ψήφο εμπιστοσύνης στο Μητροπολίτη και στάση αναμονής κρατούν κάποια από τα μέλη του Συνδέσμου Κληρικών. Κατατέθηκαν εκατέρωθεν απόψεις κατά τη διάρκεια της Γενικής συνέλευσης του συνδέσμου σήμερα και προφανώς μπήκαν στο περιθώριο ακραίες προτάσεις που είχαν ως κατάληξη την έκδοση ανακοίνωσης από το Σύνδεσμο κληρικών.
Όπως είχε δημοσιεύσει το politischios.gr σήμερα μετά από πρόκληση δέκα μελών του συνεδρίασε εκτάκτως ο σύνεσμος Κληρικών Χίου θέτοντας κυρίως δυο βασικά ζητήματα. Το πρώτο αφορούσε στην παραμονή πτων ίδιων προσώπων σε θέσεις – κλειδιά στην Ιερά Μητρόπολη Χίου και το δεύτερο αφορούσε στην τοποθέτηση του π. Κωνσταντίνου στην θέση του υπεύθυνου  της Επιτροπής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνησης της Μητρόπολης.
Μετά από αρκετή συζήτηση σε ήπιο κλίμα πάντως και λαμβάνοντας υπόψιν και την ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Κληρικών δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο Μητροπολίτη κι αναμένει από εκείνον να αποδειχθεί στην πράξη ίσως περισσότερο ότι πλέον πνέει άλλος άνεμος στη Μητρόπολη Χίου.
Παράλληλα του απευθύνουν και πρόσκληση για να συμμετέχει στην επόμενη τους Γενική Συνέλευση.
Η ανακοίνωση
"Συνήλθε σήμερα Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Κληρικών Χίου ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου κατόπιν αιτήματος μελών του Συνδέσμου για να εξετάσει θέματα που αφορούν τον εφημεριακό κλήρο εν όψει και των επερχομένων βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου και της σχετικής επιστολής προς τους τοπικούς υποψηφίους βουλευτές και τα κόμματα που απέστειλε προ των εκλογών της 6ης Μαΐου το Δ. Σ. του Συνδέσμου.
Τα μέλη ενημερώθηκαν για τις απαντήσεις που ελήφθησαν από τους υποψηφίους και έγινε συζήτηση επί των θέσεων κομμάτων και υποψηφίων έναντι των συγκεκριμένων ερωτημάτων και έναντι της Εκκλησίας και του Ορθοδόξου Εφημεριακού Κλήρου γενικότερα.
Ιδιαίτερα συζητήθηκε η ζοφερή πραγματικότητα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην εποχή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με την ανύπαρκτη πλέον ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ιερέων και των προστατευόμενων μελών των οικογενειών τους λόγω αδυναμίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., της οικονομικής κρίσης που πλήττει και το χώρο της υγείας και της διακοπής χορήγησης επί πιστώσει φαρμάκων λόγω των μεγάλων οφειλών του οργανισμού προς τους φαρμακοποιούς.
Αποφασίστηκε ανάμεσα στα άλλα ότι ο Σύνδεσμος δεν θέτει θέμα απομάκρυνσης οποιουδήποτε από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου. Η Χίος έχει Μητροπολίτη, και είναι αποκλειστική του αρμοδιότητα η επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τα γραφεία και της υπηρεσίες της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου.
Θέση του Συνδέσμου είναι ότι η σύγκληση των οργάνων του (Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικής Συνελεύσεως) γίνεται ως εφαρμογή του Καταστατικού του και ως απόδειξη της υγιούς λειτουργίας του και της απρόσκοπτης και αταλάντευτης συνέχισης του έργου του για το καλό του εφημεριακού κλήρου της μητροπολιτικής μας περιφέρειας.
Από όλα τα μέλη εκφράστηκε η επιθυμία να προσκληθεί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Μάρκος να τιμήσει με την παρουσία του την επόμενη Γενική Συνέλευση του Ιερατικού μας Συνδέσμου. Ο Σεβασμιότατος ευχαρίστως απεδέχθη την πρόσκληση, και θα ενημερωθεί εμπεριστατωμένα για όλα τα ανωτέρω θέματα που αφορούν τον εφημεριακό κλήρο από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου."
Υπενθυμίζεται πάντως, ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί στην Σπαρτούντα η Ιερατική Σύναξη.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ