14.6.2023 14:17

«Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία διαρκής ανάγκη»- Βίντεο

Με κεντρικό σύνθημα «Μία φορά δεν είναι ποτέ αρκετή», εορτάστηκε και φέτος στο Ομήρειο με πρωτοβουλία του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χίου, η παγκόσμια ημέρα του εθελοντή αιμοδότη.

Με τη συμμετοχή δεκάδων φορέων αλλά και πολιτών επισφραγίστηκε μία πρωτοβουλία που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και που μοναδικός της στόχος είναι η ενίσχυση των μηνυμάτων της διαρκούς προσφοράς και αλληλεγγύης στο κοινωνικό σύνολο.

Άλλωστε όπως ανέφερε και η διευθύντρια της Αιμοδοσίας Χ. Κάκαρη, η Χίος πρέπει στις έκτακτες καταστάσεις και στα περιστατικά να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες για αίμα με τις δικές της δυνάμεις.

Ενθαρρυντικά ταυτόχρονα ήταν και τα μηνύματα στο κομμάτι της δωρεάς μυελού των οστών, αφού οι δότες το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες νέα παιδιά και βρέφη που πάσχουν από λευχαιμία, να ζήσουν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ