30.11.2022 9:36

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Χίου για τον τραυματισμό παιδιού στο νηπιαγωγείο

Με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης τραυματισμού παιδιού σε νηπιαγωγείο του νησιού μας, πριν από 7 χρόνια και την ακραία κατά τη γνώμη μας αντίδραση του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, θα θέλαμε να δηλώσουμε την στήριξή μας στους γονείς που με αξιοπρέπεια όλα αυτά τα χρόνια βίωσαν και βιώνουν δύσκολες καταστάσεις χωρίς καμία βοήθεια από το κράτος ή οποιονδήποτε άλλο φορέα.

Την κύρια ευθύνη για ό,τι συνέβη προφανώς την έχει το κράτος με την διαχρονικά ελλιπή χρηματοδότηση για την παιδεία. Αποτέλεσμα το «παρκάρισμα» παιδιών σε ολοήμερα σχολεία/νηπιαγωγεία, χωρίς το απαραίτητο διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό, χωρίς την υλικοτεχνική υποδομή που χρειάζεται και χωρίς ουσιαστική, δημιουργική απασχόληση.

Προφανώς στόχος δεν είναι η νηπιαγωγός ή κάθε εκπαιδευτικός που πολλές φορές, σε αντίξοες συνθήκες καλείται να κάνει πράγματα εκτός των καθηκόντων, αλλά η έλλειψη ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης προς τους γονείς και το παιδί. Αντιθέτως, όπως πληροφορηθήκαμε, συναδελφική αλληλεγγύη σε έντονη μορφή, αγνοώντας την πολύπαθη οικογένεια, υπήρξε στη δικαστική αίθουσα από συνδικαλιστές με χειροκροτήματα και ενθουσιασμό τη στιγμή που ένα παιδί έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό την όρασή του.

Περιμένουμε από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών έστω και τώρα να επικοινωνήσει με την οικογένεια, απαιτούμε από το κράτος να πάρει άμεσα μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών και έστω και τώρα να στηρίξει την οικογένεια οικονομικά και όπως αλλιώς απαιτείται.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ