8.2.2017 15:59

Η είσοδος του Παράδεισου

ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΗΜΑ Η ΑΥΛΟΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΒΑ ΣΤΑ ΣΠΗΛΑΔΙΑ

Η τέχνη και η καλαισθησία εξακολουθούν να υπάρχουν στη Χίο παρά τις φυσικές και τεχνητές καταστροφές που έχουν αφανίσει τον πλούτο και τον πολιτισμό μας. Μια  υπέροχη εικόνα γεμίζει ομορφιά και αισιοδοξία τα μάτια και την ψυχή μας, στον κεντρικό δρόμο των Σπηλαδίων, λίγο πριν από τη στροφή προς τον Άγιο Θεοδόσιο. Είναι η εκπληκτική αυλόπορτα του κτήματος του καπετάν Μιχάλη Κόβα, με ένα αριστουργηματικό παραδοσιακό  σχεδιασμό ο οποίος δένει απόλυτα με το περιβάλλον και τον πολιτισμό του Κάμπου, χωρίς όμως να επαναλαμβάνει τετριμμένα στερεότυπα πρότυπα.

Την οραματίστηκε και τη σχεδίασε ο Στέλιος Απόδιακος, ο οποίος μας πληροφορεί  ότι είναι κατασκευή του 2000.

«Μεγάλη μου τιμή να συμπεριλάβετε στο ρεπορτάζ  την αυλόπορτα του καπετάν Μ. Κόβα. Είναι σχέδιο και κατασκευή με πολύ σεβασμό στην ιστορία και την αρχιτεκτονική του κάμπου μας», δηλώνει ο σχεδιαστής.

«Τα λίθινα μέρη έγιναν απο τον αείμνηστο Πέτρο Ρηγανά, ενώ τα μεταλλικά (θύρες και μεσοδιαστήματα) απο το Γιώργο Γεωργούλη. Τους  ευχαριστώ θερμά για την θαυμάσια συνεργασία και την ενσάρκωση του σχεδίου μου», τονίζει.   Είναι φανερό ότι η συνεργασία ήταν απόλυτα αρμονική.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ