6.2.2015 13:51

Η Δασκαλόπετρα ενισχύει οικονομικά τους Τρεις Μύλους

171.000 ΕΥΡΩ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Έργο «προσωπικών επιλογών» και λιγότερο κοινωνικής αποδοχής και ανάγκης χαρακτηρίστηκε, μέσες άκρες, η ανάπλαση της Δασκαλόπετρας στα πλαίσια του προγράμματος «Leader Αλιείας», με την Δημοτική Αρχή να αφαιρεί οικονομικούς πόρους του προγράμματος από το έργο και να τις κατευθύνει, σύμφωνα με εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, στο πολυθεματικό μουσείου που θα υποβληθεί ως πρόταση στο ίδιο πρόγραμμα, στους Τρεις Μύλους.

Η πρόταση εν μέρη είναι σωστή. Η ανάπλαση της Δασκαλόπετρας και όχι η ανάδειξη του «βωμού της Κυβέλης» όπου δίδαξε ο Όμηρος, θέτει το σχεδιασμό σε αμφισβήτηση, με τη Δεσπ. Τσαρδάκα από τη «Χιακή Συμπολιτεία» να αναφέρει ότι εξαρχής το έργο δεν στόχευσε στην ανάδειξη του μνημείου, αλλά στην ευρύτερη ανάπλαση του χώρου, κάτι το οποίο επιτρέπει στο σχεδιασμό να αναπροσαρμοστεί. Παρόλα αυτά στο θέμα αντέδρασε ο Ν. Νύκτας χαρακτηρίζοντας τεράστιο λάθος τη μεταφορά πιστώσεων από το έργο σε εκείνων των Τριών Μύλων, μιας και αποτέλεσε μια πρώτη προτεραιότητα για την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Στο διάλογο ακούστηκαν πολλές απόψεις, ωστόσο είναι προφανές και για πρώτη φορά τέθηκε σε μια ανοικτή συζήτηση, ότι για έργα όπως αυτό της Δασκαλόπετρας λειτούργησε περισσότερο το τι είχε ο καθένας στο μυαλό του και όχι πως το έργο θα έπρεπε τελικά να δείχνει ως μνημείο πολιτισμού.

Παράλληλα όμως πιστώσεις μεταφέρονται στο έργο των Τριών Μύλων και από το έργο «Μουσείο Καραβομαραγκού» στο Γούβι, ύψους 77.000 ευρώ περίπου, καθώς ο σχεδιασμός εκεί δεν έχει συμπεριλάβει τις μη νομιμοποιημένες χερσαίες εγκαταστάσεις και είναι εξίσου αμφίβολο εάν θα υλοποιηθεί. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ