17.6.2015 12:19

Η άλλη όψη του νομίσματος [BINTEO- ΦΩΤΟ]

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΕΡΣΙΝΙΔΙΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΝΑ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τον δικό τους «Γολγοθά» λίγα μόλις μέτρα μακρύτερα από τον πρόχειρο καταυλισμό του Μερσινιδίου βιώνουν οι κάτοικοι η περιουσία των οποίων γειτνιάζει με τον χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Οι εικόνες που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του «π» κάνουν πλέον επιτακτική την ανάγκη εξεύρεσης νέου χώρου για τους μετανάστες αφού το σκηνικό που αρχίζει να διαμορφώνεται στην περιοχή, αφενός αποτελεί προσβολή για τις ίδιες τις αρχές και το κράτος, αφετέρου δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα σε όσους γειτνιάζουν με τον καταυλισμό.

Όπως εξηγούν οι ίδιοι οι κάτοικοι στον «π» το πρόβλημα ξεκίνησε από το γεγονός ότι οι υποδομές του κέντρου είναι ανεπαρκείς, σε τέτοιο σημείο μάλιστα που δεκάδες μετανάστες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις φυσικές τους ανάγκες στις λιγοστές τουαλέτες του καταυλισμού αναγκάζονται να το πράξουν λίγα μέτρα μακρύτερα..

«Η κατάσταση πλέον είναι απελπιστική. Κατανοούμε ότι είναι άνθρωποι ταλαιπωρημένοι και κατατρεγμένοι. Ξέρουμε τι έχουν περάσει και συμπάσχουμε και βοηθούμε όσο μπορούμε. Όμως κάποιοι αγωνίστηκαν για να κάνουνε μία περιουσία που όμως δεν μπορούν να τη χαρούν. Δεν μαλώνουμε με τους ανθρώπους του καταυλισμού, διαμαρτυρόμαστε όμως γιατί δεν μπορείς να σταθείς στην αυλή του σπιτιού. Ποιος άλλος άνθρωπος θα ανέχονταν να βλέπει παντού κόπρανα, πάνες και δεκάδες πλαστικά μπουκάλια και σκουπίδια έξω ακριβώς από την αυλή του;», σημείωσε στον «π» κάτοικος της περιοχής.

Για την κατάσταση πάντως έχει ενημερωθεί ήδη η Διεύθυνση Υγιεινής που όπως σημείωσαν οι κάτοικοι στον «π» απλά διαπίστωσαν το δίκαιο της αγανάκτησής τους. Ζητούμενο όμως παραμένει η επόμενη ημέρα, καθώς από διαπιστώσεις όπως λένε έχουν χορτάσει όλοι. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ