11.10.2016 18:56

Η αιμοδοσία πήγε Central [ΒΙΝΤΕΟ]

Πώς θα σας φαίνονταν να πίνατε τον καφέ σας και δίπλα σας κάποιος να πρόσφερε ζωή, κάποιος να έκανε το μεγαλύτερο δώρο προς τον συνάνθρωπο, δίνοντας το αίμα του.

Μια τέτοια ξεχωριστή εμπειρία είχαν το πρωί οι θαμώνες του Central, στην παραλία της Χίου. Με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών του καταστήματος, Κ. Βεζέρη και Σ. Τρικύλα το Τμήμα Αιμοδοσίας Χίου όλο το πρωινό πραγματοποίησε στους χώρους του, εθελοντική αιμοδοσία.

Κοντά στους νέους

Ένα ακόμη βήμα προσέγγισης της κοινωνίας και περισσότερο τις ηλικιακά νέες ομάδες του πληθυσμού έφερε με επιτυχία σε πέρας χθες το Τμήμα Αιμοδοσίας του '΄Σκυλίτσειου". "Ο κ. Βεζέρης είναι τακτικός αιμοδότης και μας πρότεινε να κάνουμε μια αιμοδοσία στον χώρο του καταστήματος. Δεχτήκαμε γιατί θεωρούμε ότι έτσι διευκολύνουμε τον κόσμο που δεν μπορεί να έρθει στο Νοσοκομείο αλλά παράλληλα ερχόμαστε και πιο κοντά στους νέους αιμοδότες", δήλωσε η Άννα Σωτηρίου από το τμήμα Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου".

Η ίδια θεωρεί ότι οι Χιώτες ανταποκρίνονται και συμμετέχουν στις προσπάθειες για αιμοδοσία και γι αυτό και το Νοσοκομείο μας είναι αυτόνομο σε αίμα, παράλληλα όμως καλεί όσο το δυνατόν περισσότερους και ειδικά τους άντρες να γίνουν εθελοντές αιμοδότες και να προσφέρουν αίμα πιο τακτικά.

Η γιατρός του Τμήματος Αιμοδοσίας του "Σκυλίτσειου"κ. Σταυροπούλου μιλώντας στον "π" υποστήριξε πως η συμμετοχή στη συγκεκριμένη αιμοδοσία θα δείξει αν ήταν πετυχημένο ή όχι το εγχείρημα και αν ανάλογες εξορμήσεις θα ενταχθούν στο πρόγραμμα των εθελοντικών αιμοδοσιών του τμήματος. Σε γενικές γραμμές και η ίδια επιβεβαιώνει ότι από "αίμα πάμε καλά παρά τις αυξημένες ανάγκες, αν και αυτή την περίοδο έχει σημειωθεί κάμψη στην εθελοντική αιμοδοσία".

Ένα ακόμη βήμα εξωστρέφειας έγινε με στόχευση στην ηλικιακή ομάδα εκείνη που αποτελεί και το μέλλον της εθελοντικής αιμοδοσίας στον τόπο μας. Ελπίζουμε πως θα υπάρχει και συνέχεια.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ