11.9.2015 15:28

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι

«Ελθέ  Κύριε και φύλαξον τον οίκον τούτον και προστάτεψον τους αγαπώντας την ευπρέπειαν του Οίκου Σου διδασκάλους και τους μαθητάς αυτού». Τα λόγια αυτά της Αγίας Γραφής περικλείουν το νόημα του Αγιασμού των σχολείων και την ευχή που συνοδεύει την έναρξη της διδακτικής σεζόν για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

 Σήμερα, στις 09.30 ο ιερέας της Ευαγγελίστριας π. Χριστόφορος αγίασε το πλήρωμα και τις οικογένειες  του 2ου δημοτικού σχολείου της Ευαγγελίστριας, οι δάσκαλοι αγκάλιασαν παλιούς και νέους μαθητές και οι γονείς εμπιστεύθηκαν  τα παιδιά τους σε εκπαιδευτικούς που  έχουν κατακτήσει δίκαια τον τιμητικό τίτλο του δασκάλου.

Η διευθύντρια Μαργαρίτα Μαρτάκη καλωσόρισε τα παιδιά, έδωσε τις βασικές οδηγίες κυρίως για τις πρώτες μέρες των μαθημάτων και επισήμανε ότι παρά τις μεγάλες  δυσκολίες που υπάρχουν θα καταβληθεί και φέτος η καλύτερη δυνατή προσπάθεια για την παραγωγή του απαιτούμενου εκπαιδευτικού και κοινωνικού έργου.  Απευθυνόμενη στο σύλλογο γονέων και τις οικογένειες των μαθητών τόνισε ότι η πόρτα του σχολείου θα είναι πάντα ανοιχτή και υπενθύμισε ότι τα καλύτερα αποτελέσματα κατακτώνται με τη συλλογική εργασία.

Η πρώτη μέρα της εκπαιδευτικής σεζόν  εμπλουτίστηκε  αρμονικά με μουσική και τραγούδια από την χορωδία του εκπαιδευτηρίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ