10.2.2014 11:41

Χρυσώνει το χάπι στα σχολεία η ΑΚΜΗ δωρίζοντας πετρέλαιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

«Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ) ΑΚΜΗ ΑΕ, που σύμφωνα με δημοσίευμα στη σελίδα chios press στις 6/2/2014 "έχει αποταθεί στη δικαιοσύνη και ζήτησε την προστασία της...", "αφού καμία εκ των δράσεων της που αφορούσε τη Χίο δεν έχει υλοποιηθεί με ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων συνδικαλιστών...", τώρα ανακοινώνει ότι μοιράζει δωρεάν πετρέλαιο από το αποθεματικό της στα σχολεία. Ύστερα από την απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής και συνδικαλιστικής ζωής, κάποιοι σήμερα έρχονται να χρυσώσουν το χάπι κάνοντας χορηγίες και "κοινωνική πολιτική"».
Τα παραπάνω αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Δασκάλων και ΝηπιαγωγώνΧίου, υποστηρίζοντας πως αφενός τα σχολεία δεν πρέπει να δεχτούν
την εισβολή επιχειρηματιών και ιδιωτικών επιχειρήσεων στη λειτουργία τους και αφετέρου ότι τίθενται νομικά ζητήματα όπως το αν  η δωρεάν διανομή πετρελαίου στα σχολεία απ'την ΑΚΜΗ ΑΕ έγινε με σχετικό αίτημα στην ενιαία σχολική επιτροπή του δήμου Χίου και αν κατά συνέπεια υπάρχει σχετική απόφαση.
Την έλειψη πετρελαίου στα σχολεία την έχει στηλιτεύσει πολλάκις ο Σύλλογος Δασκάλων και νηπιαγωγών ζητώντας χρηματοδότηση για όλα τα σχολεία της Χίου, και όπως τονίζεται, «Η Παιδεία του λαού πρέπει να είναι αποκλειστική υποχρέωση του κράτους και όχι των κάθε λογής ιδιωτικών συμφερόντων (πχ Σόρος). Αυτό σημαίνει ότι διεκδικούμε αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση»..

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ