31.1.2017 19:24

Χρήζει άμεσης επισκευής η εκκλησία του Αγ. Γιάννη Θεολόγου

ΣΕ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ Ο ΙΕΡΕΑΣ Ν.ΜΑΚΡΗΣ

Σημαντικά στατικά προβλήματα  αντιμετωπίζει η εκκλησία του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου στην οδό Στ. Τσουρή Ατσικής. Ο εφημέριος του ναού πατέρας Νίκος Μακρής στην Θεία Λειτουργία της περασμένης ΚυριακήςΜακρήςενημέρωσε το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι έχουν δημιουργηθεί αρκετές ρωγμές  στην τοιχοδομή της εκκλησίας και του καμπαναριού και κάλεσε τους πιστούς να ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθεια επισκευής.

Πρώτη ενέργεια είναι η  αγορά μιας πρόσκλησης 10 ευρώ για εκδήλωση που θα διοργανώσει με στόχο την εξοικονόμηση πόρων με τους οποίους θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες εύκολες επισκευές. Θα ακολουθήσει η κατάρτιση αναγκαίας μελέτης για την στοχευμένη επισήμανση, καταγραφή των προβλημάτων και την επιλογή των καλύτερων μεθόδων για την σωστή επισκευή του κτιρίου.

Όπως τόνισε  στον κόσμο που παρακολουθούσε τη θεία λειτουργία, η εκκλησία κτίσθηκε το 1953 με μπάζωμα στα θεμέλια του παλιού ναού που υπήρχε στον ίδιο χώρο. Με αυτό το δεδομένο πρέπει να διερευνηθεί αν οι ρωγμές προκαλούνται από καθιζήσεις των θεμελίων της νέας εκκλησίας στο μπαζωμένο υπέδαφος. Ο ιερέας έχει ξεκινήσει την προσπάθεια απεικόνισης της κατάστασης του υπεδάφους και του κτιρίου, για να προληφθούν τυχόν δυσμενέστερες εξελίξεις που θα απαιτούν πολύ περισσότερες πιστώσεις.

Τα προβλήματα έχουν επισημανθεί πριν από αρκετά χρόνια, αλλά έως τώρα  «επικαλυπτόταν» με γενικές εξωτερικές και εσωτερικές επισκευές. Όμως  οι ρωγμές και τα άλλα προβλήματα είναι πλέον  σοβαρά, γι’ αυτό αποφασίστηκε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις με την οικονομική  στήριξη των ενοριτών και άλλων  χορηγών που θέλουν να βοηθήσουν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ