4.6.2015 9:43

Χρηματοδοτούν την εσωστρέφεια

• ΕΠΙΠΛΕΟΝ 3.500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΝΟΣ ΘΕΣΜΟΥ ΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ

Τα οφέλη και ο ρόλος των συνεδρίων της Euroclassica στην ανάδειξη της στενής σχέσης της Χίου με τον Όμηρο, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όπου τα μέλη της κλήθηκαν να αποφασίσουν για την επιχορήγηση του θεσμού με το ποσό των 3.500 ευρώ.

Τα χρήματα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Στρ. Γδύση η Euroclassica φέτος  για τις εβδομαδιαίες εργασίες της θα λάβει 3.500 ευρώ από τον Δήμο, 6.500 ευρώ από το Ομήρειο καθώς και επιπλέον 3.500 ευρώ για να προβληθεί ο θεσμός σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Σκεπτικοί

Την επιφύλαξή του για τα άμεσα οφέλη της Ακαδημίας που κάθε χρόνο φιλοξενεί δεκάδες μελετητές του Ομήρου από όλο τον κόσμο διατύπωσε κατά την εισήγησή του ο Σύμβουλος της πλειοψηφίας Ι. Αμύγδαλος σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να ανοίξει ο διάλογος για το τι προσφέρει εν τέλει η Euroclassica στη Χίο.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Στ. Καμπούρη ο οποίος δήλωσε ότι αρνείται να ψηφίσει το ποσό καθώς η Οικονομική Επιτροπή εισηγείται την δέσμευση ποσών χωρίς να μπορεί να εξηγήσει με ποιο τρόπο θα αξιοποιηθούν τα συγκεκριμένα χρήματα.

Παραπέμπεται στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τη σκέψη πάντως του Ι. Αμύγδαλου φαίνεται ότι ενστερνίζεται σημαντική μερίδα των συμβούλων πλειοψηφίας και μειοψηφίας που πληροφορούμενοι την πρόθεση του Δήμου να σπαταλήσει 10.000 ευρώ για την Euroclassica σημείωσαν σε μεταξύ τους συζητήσεις ότι δεν πρόκειται να συνηγορήσουν αν προηγουμένως δεν πειστούν ότι ο συγκεκριμένος θεσμός προσφέρει πρακτικά στη Χίο.

Η ίδια επιφυλακτικότητα πάντως επικρατεί και στους κόλπους του Ομηρείου καθώς εκτός της δεδομένης έλλειψης χρημάτων, οι 6.500 ευρώ θα μπορούσαν  κάλλιστα να χρηματοδοτήσουν μία ανεξάρτητη παραγωγή του Πνευματικού Κέντρου από αυτές που ο τόπος έχει ανάγκη.

Και όλα αυτά την ώρα που στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroclassica στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης το Facebook, ουδεμία αναφορά γίνεται στη Χίο.

Πάντως στη συνεδρίαση της Παρασκευής είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι η απόφαση για την εκταμίευση του ποσού θα περάσει από κόσκινο συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ