19.3.2013 11:45

Χρήματα και για τους φοίνικες

Τη διάθεση ποσού 10.000 ευρώ για αγορά φυτοφαρμάκων για τους φοίνικες του δημοτικού κήπου που απειλούνται με καταστροφή εξαιτίας του κόκκινου σκαθαριού, αποφάσισαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής στην τελευταία συνεδρίαση.  

Έτσι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθεί η αγορά φυτοφαρμάκου ώστε μέχρι τα τέλη Μαρτίου να διοχετευθεί μέσα από ειδικές σωληνώσεις στις ρίζες και στους κορμούς των δέντρων.

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Αν μπορέσουμε να σώσουμε τα δέντρα που απειλούνται θα είναι κατόρθωμα. Ανάλογο πρόβλημα είχε δημιουργηθεί και στην Εθνικό Κήπο της Αθήνας και τότε οι υπεύθυνοι του Δήμου αναγκάστηκαν να ξεριζώσουν αρκετά δέντρα, μερικά εκ των οποίων ιστορικά, ώστε να σωθούν τα υπόλοιπα», κατέληξε ο κ. Λαμπρινούδης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ