17.2.2015 14:26

Χωρίς καντίνα το κολυμβητήριο

ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΦΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ

Το Σάββατο στον αγώνα του ΝΟΧ ήταν η τελευταία μέρα λειτουργίας της καντίνας του κολυμβητηρίου. Από τη Δευτέρα το πρωί στο χώρο που φιλοξενούνταν, υπήρχαν άδεια ράφια και λουκέτα.

Από το ξεκίνημα της λειτουργίας της καντίνας στο κολυμβητήριο όλα λειτουργούσαν στον αυτόματο, χωρίς επί της ουσίας νομιμότητα και νομιμοποίηση της. Μια καταγγελία, άγνωστο από που, ήταν αρκετή για να ξεκινήσει μια ολόκληρη διαδικασία που εν τέλει οδήγησε στο κλείσιμο της.

Η ανοχή στην παρανομία

Η καντίνα στερούνταν όλων των απαιτούμενων εγγράφων για τη σύννομη λειτουργία της. Δεν είχε άδεια κι εδώ μερική ευθύνη έχει το γεγονός ότι ολόκληρο το κολυμβητήριο θεωρούνταν αυθαίρετο κάτι το οποίο άρθηκε με τις ενέργειες της διοίκησης του νομικού προσώπου και πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο για τη νομιμοποίηση του. Παράλληλα δεν διέθεται πιστοποιητικό πυρασφάλειας ούτε και μια σειρά από προϋποθέσεις που έθετε η έκδοση του.  Με βάση όλα τα παραπάνω η καντίνα ήταν «ευάλωτη» σε μια καταγγελία, κι αυτό δεν άργησε να έρθει.

Η προσπάθεια νομιμοποίησης

Όπως εξήγησε στον «π» το μέλος της διοίκησης του νομικού προσώπου και υπεύθυνος για το κολυμβητήριο, Ν. Λαμπρινούδης, «η διοίκηση στη διαδικασία νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου προώθησε και τη διαδικασία νομιμοποίησης και της καντίνας.  Δεν ήταν πουθενά στηριγμένη η λειτουργία της καντίνας. Κάποιος έκανε καταγγελία ότι λειτουργεί χωρίς άδεια και η διαδικασία προχώρησε αρμοδίως. Άδεια δεν μπορούσε να έχει γιατί όλο το κολυμβητήριο ήταν αυθαίρετο και διαιωνίζονταν το πρόβλημα. Εμείς ξεκινήσαμε τη διαδικασία, πλέον το κολυμβητήριο έχει αποχαρακτηριστεί και θα μπορούσε να ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοση άδειας λειτουργία ςτης καντίνας, κάτι το οποίο δεν έγινε από την ενοικιάστρια», εξηγεί τα της διαδικασίας και το πώς φτάσαμε στην οριστική σφράγιση.

Η διοίκηση προτίθεται να τελειώνει με το θέμα εξασφαλίζοντας και το πιστοποιητικό πυρασφάλειας έτσι ώστε μελλοντικά όλα να είναι σύννομα. «Δεν είναι δική απόφαση το αν θα προχωρήσουμε σε νέα προκήρυξη για τη διαχείριση της καντίνας. Το σίγουρο είναι ότι η καντίνα και η χρήση της ήταν τα μόνα έσοδα του κολυμβητηρίου, όποτε αυτά εισπράττονταν» καταλήγει βάζοντας άλλη μια παράμετρο στο ζήτημα ο κ. Λαμπρινούδης

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ