12.12.2014 12:33

Χωρίς άδεια οι 7 δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε για το Νομικό Πρόσωπο χθες το πρωί η είδηση ότι οι 7 Παιδικοί Σταθμοί που λειτουργούν υπό την προστασία του στερούνται άδειας λειτουργίας, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις και απειλούνται με λουκέτο, αν δεν έχουν εξασφαλίσει την αδειοδότηση τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Πανελλαδικά, υπό την απειλή λουκέτου βρίσκονται μετά την 1η Ιανουαρίου 2015 περισσότεροι από 1.100 δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, όπου φιλοξενούνται περίπου 55.000 βρέφη και νήπια, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια οι τυπικές και ουσιαστικές διαδικασίες αδειοδότησης τους.

Στη Χίο οι Παιδικοί Σταθμοί είναι συνολικά 7: της Καλουτά, της Φλοίσκου, του Βαρβασίου, της Καλλιμασιάς, του Βερβεράτου, των Καρδαμύλων και του Βροντάδου. Πρόκειται δηλαδή για τους πρώην Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς που μεταβιβάσθηκαν κυρίως από το Υπουργείο Υγείας στους δήμους της χώρας, χωρίς να προβλεφθεί μηχανισμός ώστε να πιστοποιείται η δυναμικότητά τους από κάποιο φορέα, όπως συμβαίνει με τους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Το θέμα κίνησαν οι ιδιωτικοί σταθμοί, οι οποίοι ζητούν τον έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας τους, καθώς στις 31/12/2014 λήγει και η τελευταία παράταση που δόθηκε στη μεταβατική λειτουργία τους.

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αδειοδότησης των Παιδικών Σταθμών. Σήμερα είχαμε ενημέρωση από την Αστυνομία για το τι ακριβώς χρειάζεται και αύριο θα έχουμε συνάντηση και με το Υγειονομείο για να διαπιστώσουμε και τις δικές τους απαιτήσεις.  

Παράλληλα, μετά από επαφή μας με το Σκυλίτσειο, ξεκινά άμεσα η εξέταση των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς για την έκδοση των βιβλιαρίων υγείας που απαιτούνται. Δεν θα έχουμε πρόβλημα, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι», ισχυρίζεται ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Π. Καμπούρης, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα προκύψει κανένα πρόβλημά σε εξυπηρετούμενους γονείς και παιδιά. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ