14.10.2015 16:35

Χιώτες περιπτερούχοι: «Μας τελειώνουν»

ΘΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Nα βρει ισοδύναμα μέτρα και για τους περιπτερούχους η κυβέρνηση και να μην εφαρμόσει την Ευρωπαϊκή οδηγία που την υποχρεώνει να κλείσει τις μικρές επιχειρήσεις τους, ζητούν οι περίπου 20 Χιώτες ιδιοκτήτες και ενοικιαστές περιπτέρων. Θεωρούν ότι πλήττονται θανάσιμα, υποστηρίζουν ότι προσφέρουν κοινωνικό έργο χωρίς μεγάλα κέρδη, ενώ αντίθετα η πολιτεία θα χάσει σημαντικά έσοδα από την τεράστια φορολόγηση και τις μεγάλες  εισφορές τους.

Το νομοσχέδιο

Με το Πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή τερματίζεται ο θεσμός των περίπτερων στην Ελλάδα. Κάθε περιπτερούχος που βγαίνει στην σύνταξη θα κλείνει και την επιχείρηση.

Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε το Υπουργείο Ανάπτυξης, η άδεια δεν θα μπορεί να μεταβιβαστεί μετά τον θάνατό του κατόχου, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να κλείνει οριστικά.

Τεράστια κέρδη

«Τα περίπτερα είναι χρυσωρυχείο για το κράτος, εμείς δεν κερδίζουμε πολλά αλλά το κράτος με την υψηλή φορολόγηση καιν ασφάλιση έχει τεράστια κέρδη από εμάς . Πρέπει να βρουν και για εμάς ισοδύναμα μέτρα, αν θέλουν να χάσουν ας μας κλείσουν, αν θέλουν να κερδίσουν πρέπει να μας αφήσουν να δουλεύουμε», δηλώνει η ενοικιάστρια περιπτέρου στην προκυμαία κ. Νίκη Μανάρα.

«Θα μας αναγκάσουν να ξενιτευτούμε πάλι, να  γυρίσουμε στην Αμερική», λέει ο κ. Κώστας Τσιμούνης, ενοικιαστής του περιπτέρου στην πλατεία Βουνακίου.

«Μας οδηγούν σε αδιέξοδο. Με κόπο πέντε χρόνων έστησα μια δουλειά και θα με αναγκάσουν να  επιστρέψω στην Αμερική. Εδώ θα μείνουν μόνο όσοι αντέχουν», συμπληρώνει.

«Προσφέρουμε κοινωνικό έργο, εξυπηρετούμε άμεσες ανάγκες του κόσμου. Με το νέο νόμο εξυπηρετούν άλλες μεγάλες επιχειρήσεις», προσθέτει και ο Λάμπρος Φιλιππάκης, ιδιοκτήτης του περιπτέρου στην πλατεία Βουνακίου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ