10.9.2012 17:22

Χειρόφρενο στο υπεραστικό ΚΤΕΛ

- «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Λ. ΚΑΛΑΓΚΙΑΣ

 
Στην αναστολή της λειτουργίας του μέχρι την εξόφληση του από την πολιτεία, προχωρά το υπεραστικό ΚΤΕΛ. Η απόφαση της προχθεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη. Οι οφειλές του κράτους από τα μαθητικά δρομολόγια, οι οφειλές του Δήμου, σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες οφειλές του ΚΤΕΛ σε ασφαλτικά ταμεία και εφορία, αλλά και το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στη Συκιάδα, δημιούργησαν το τελευταίο διάστημα ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που οδήγησε τελικά σε αυτήν την απόφαση.
 
Στη «χώρα» και στο σχολείο με ΙΧ
Από τη Δευτέρα και μέχρι νεωτέρας δε θα εκτελείται κανένα δρομολόγιο του υπεραστικού ΚΤΕΛ. Οι κάτοικοι των χωριών πλέον δε θα μπορούν να κατεβαίνουν στην πόλη παρά μόνο με Ταξί ή με ιδιωτικά αυτοκίνητα με ότι αυτό συνεπάγεται. Τα σχολεία ανοίγουν την Τρίτη και οι μαθητές θα πρέπει να μεταφέρονται με ιδιωτικά αυτοκίνητα στα σχολεία τους, αφού δε θα εκτελείται κανένα μαθητικό δρομολόγιο και γενικά η τοπική κοινωνία θα νιώσει καλά στο πετσί της τι σημαίνει κοινωφελής χαρακτήρας των ΚΤΕΛ.
 
Η απόφαση
Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας των υπεραστικών λεωφορείων συνεδρίασε στις 7 του μήνα και πήρε την απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας περιγράφοντας ως εξής τους λόγους που το οδήγησαν σε αυτήν: «Οι μεταφορές των μαθητών που μας οφείλονται για το Νομό Χίου ανέρχονται στο ποσό των 1.077.000,00 ευρώ. Από τα χρήματα αυτά στο ΚΤΕΛ μας αναλογούν περίπου 500.000 ευρώ τα υπόλοιπα είναι για το Αστικό ΚΤΕΛ και για τα ταξί. Παράλληλα οι Δήμοι και άλλοι φορείς μας οφείλουν 200.000 ευρώ. Θεωρούμε αδιανόητο να αδυνατούμε να πάρουμε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και το ίδιο το Κράτος να μας οφείλει το παραπάνω ποσό».
 
 
«Δεν είναι απεργία είναι αδυναμία λειτουργίας»
 
«Μέχρι να πάρουμε χρήματα δε θα βγούμε στη δουλειά. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε. Δε μας βάζουν καύσιμα πια. Γύρω στις 15.000 ευρώ χρωστά το κάθε λεωφορείο σε βενζινάδικα. Μας έχουν κάνει και δεν έχουμε πια αξιοπρέπεια. Ακόμη και στη φωτιά που πηγαίναμε με έξτρα δρομολόγια, πηγαίναμε πληρώνοντας από την τσέπη μας.
Αν τα συμψηφίσουν και μας δώσουν τα υπόλοιπα θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Δεν είναι απεργία αυτό που κάνουμε, είναι αδυναμία λειτουργίας. Κι εδώ μας οδήγησε η  παντελής ασυνέπεια του κράτους. Είναι τα δουλεμένα μας και τα έξοδα μας αυτά που μας χρωστού» δήλωσε στον «π» ο Λ. Καλαγκιάς περιγράφοντας την κατάσταση και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ