23.8.2013 11:03

Χειμώνας στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ Ι.Χ. ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ Η ΧΙΟΣ

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά έρχεται για φέτος ο Χειμώνας στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του Βόρειου Αιγαίου με τον Πειραιά αφού οι δύο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Πειραιάς- Χίος- Μυτιλήνη αποφάσισαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου να επαναφέρουν τα χειμερινά δρομολόγια σε μία κίνηση εξοικονόμησης καυσίμων άρα και χρημάτων.

Αυτό σημαίνει ότι από 1η Σεπτεμβρίου θα σταματήσουν τα διπλά δρομολόγια του Σαββατοκύριακου ενώ η διάρκεια ταξιδιού θα επανέλθει στις 8 ώρες περίπου από τις 6 που ήταν τη θερινή περίοδο.

Με βάση τις τροποποιήσεις των δύο εταιριών, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή το δρομολόγιο από Χίο για Πειραιά θα καλύπτει η Blue Star Ferries στις 23:10 το βράδυ, Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή η Hellenic Seaways τις ίδιες ώρες ενώ επανέρχεται η κενή ημέρα του Σαββάτου όπου η Χίος δεν θα έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση για Πειραιά.

Αναφορικά με τα δρομολόγια από τον Πειραιά για Βόρειο Αιγαίο αυτά θα πραγματοποιούνται εναλλάξ από τις δύο εταιρίες κάθε βράδυστις 21:00.

Εκτός συναγωνισμού παραμένει η ΝΕΛ αφού όπως όλα δείχνουν τα οικονομικά προβλήματα την αναγκάζουν στη μη δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή αφήνοντας πεδίο δράσης στις άλλες δύο εταιρίες.

Κορυφώνεται η επιστροφή στην Αθήνα

Στο μεταξύ ολοένα και αυξάνει το μαζικό κύμα επιστροφής των επισκεπτών στην πρωτεύουσα αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρακτόρων αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι και την επόμενη Κυριακή.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι καθημερινά τα πλοία φεύγουν γεμάτα προς τον Πειραιά ενώ ιδιαίτερο πρόβλημα έχει προκύψει με την επιστροφή των ΙΧ μιας και δεν υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια για αυτοκίνητα μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου.

Έτσι το ρόλο της εναλλακτικής πύλης έρχεται να παίξει το λιμάνι των Μεστών αφού όσοι δεν μερίμνησαν για το εισιτήριο της επιστροφής τους μπορούν να ταξιδέψουν από τα Μεστά για Λαύριο με το Aqua Maria της ΝΕΛ που πραγματοποιεί το δρομολόγιο στη συμβατική διάρκεια των 8,5 ωρών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ