8.6.2015 19:11

Χάθηκαν στη βροχή 15 τόνοι μαστίχας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΉ ΜΑΣΤΙΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο τρόπο οι δυσμενείς  προβλέψεις των μαστιχοπαραγωγών και των μελών της Ένωσης, για κακή χρονιά και μειωμένη παραγωγή, μετά από τις καταστροφικές βροχές του προηγούμενου καλοκαιριού. Μέχρις στιγμής έχουν παραδοθεί 125 τόνοι μαστίχι έναντι των 145 περσινών. Οι δύο παραλαβές που θα γίνουν ακόμη δεν αναμένεται να αναστρέψουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου της Ένωσης Ευθύμη Μονίαρου και του Διευθυντή Δημήτρη Κουντουριάδη η φετινή σοδειά θα είναι μειωμένη κατά 12 με 15 τόνους και η τελική συνολική παραγωγή δεν θα υπερβεί τους 130 τόνους. Οι ποσότητες που θα παραληφθούν δεν ανήκουν στις επιδοτούμενες.

Σύμφωνα και με τους δύο, η γεωγραφική κατανομή των ποσοτήτων που έχουν παραδοθεί επιβεβαιώνει ότι η μείωση οφείλεται στις καιρικές συνθήκες.

Γενική Συνέλευση

Μετά από μια πολύωρη και κουραστική διαδικασία με την παρουσία  60 από τους 89 αντιπροσώπων του σώματος, εγκρίθηκε ο ισολογισμός της χρήσης του 2014 της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών με 48 θετικές και 12 αρνητικές ψήφους. Όμως η συνεδρίαση διακόπηκε και θα συνεχιστεί γύρω στο τέλος του Αυγούστου, επειδή οι σύνεδροι είχαν κουραστεί από την πολύωρη και σοβαρή διαδικασία. Οι εκπρόσωποι συζήτησαν και επιχειρηματολόγησαν στα θέματα των οικονομικών καταστάσεων, της υφιστάμενης οικονομικής και επιχειρησιακής κατάστασης  και της πορείας της ΕΜΧ τα επόμενα χρόνια.

Αναβλήθηκε η συζήτηση των επτά θεμάτων που έχει θέσει ο  Κώστας Νεαμονίτης, ο οποίος έχει ζητήσει να ενημερωθεί το σώμα για την  πορεία υλοποίησης των αποφάσεων που είχαν ληφθεί στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Δεκεμβρίου του 2014.

Στην επόμενη διαδικασία θα συζητηθεί και το αίτημα της Meditterra να αγοράσει το οικόπεδο στη θέση Σελέπερος της Καλλιμασιάς, όπου θα εγκαταστήσει το πρότυπο ερευνητικό κέντρο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ