19.4.2013 11:09

«Χαρίζουν» χρέη μέχρι 200 ευρώ σε μικροοφειλέτες

ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

«Στο απυρόβλητο» θέλει τώρα να αφήσει τουλάχιστον 500.000 φορολογουμένους που έχουν μηδαμινά χρέη στην εφορία αλλά δεν μπορούν να τα πληρώσουν.

Μπροστά στις αντιδράσεις για την εξαίρεση των συνεπών οφειλετών από τη νέα ρύθμιση, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, να περιλάβει σε  πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, διατάξεις για τον χαρακτηρισμό ως «ανεπίδεκτων προς είσπραξη» για τις πολύ μικρές οφειλές ύψους 200 ευρώ ανά οφειλέτη.

Με βάση με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου, περίπου μισό εκατομμύριο από τους συνολικά 2,6 εκατ. οφειλέτες, χρωστούν έως 200 ή 300 ευρώ ο καθένας και –αν τελικώς η διάταξη πάρει «σάρκα και οστά»- οι οφειλές αυτές θα μπουν στο «ράφι» και δεν θα τις αναζητήσει η εφορία προς είσπραξη. Σε κάθε περίπτωση όμως, τα χρέη αυτά δεν «χαρίζονται». Αν χαρακτηριστούν ως «ανεπίδεκτα είσπραξης», το δημόσιο απλώς στρέφεται στην αναζήτηση άλλων οφειλετών, για τους οποίους θα ασκήσει αναγκαστικά μέτρα για να εισπράξει όσα και όπως μπορέσει, από τα χρήματα που του οφείλονται (κατασχέσεις, ειδοποιήσεις σε εγγυητές και συγγενείς κλπ).

"Στο συρτάρι" όμως θα μείνουν περίπου τα 40-45 από τα 56,5 δισ., για να μπορέσει ο φοροεισπρακτικός να εστιάσει στα παλαιά χρέη που μπορούν να εισπραχθούν αλλά και στα νέα χρέη, τη στιγμή που δημιουργούνται και πριν γιγαντωθούν.

Διαβάστε περισσότερα για το ποια χρέη θα μπουν «στο συρτάρι», στο newmoney.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ