16.6.2015 17:09

«Χαριστική βολή για τα νησιά η αύξηση του ΦΠΑ στα εισιτήρια»

Αντιμέτωποι με νέα δυσοίωνα σενάρια έρχονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι των νησιών κι αυτό με δεδομένο το σενάριο αύξηση του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από το 13 στο 23%.

Αναφερόμενη στο θέμα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χρ. Καλογήρου χαρακτήρισε το συγκεκριμένο ενδεχόμενο ως τη «χαριστική βολή στην οικονομική ζωή των νησιών και των κατοίκων τους αφού όχι μόνο θα επηρεάσει τον Τουρισμό αλλά και το κόστος ζωής των νησιωτών».

 «Παράλληλα, μία τετραμελής οικογένεια για να μετακινηθεί από τη Σάμο στον Πειραιά, από 316 ευρώ θα πληρώσει 344 ευρώ, ενώ το κόστος για τη μετακίνηση μιας τετραμελούς οικογένειας από τη Χίο στον Πειραιά  από 336 ευρώ θα αυξηθεί στα 366 ευρώ.

 Οι νησιώτες είναι αδύνατο να αντέξουν τον όλεθρο που θα επιφέρει ένα τέτοιο μέτρο και θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα νησιά.

 Καλώ την κυβέρνηση και τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, έστω και την ύστατη στιγμή να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος», αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Καλογήρου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ